Το γνωστό παιχνίδι της γάτας με το σκύλο παίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Από τη μία πλευρά το Μαξίμου “κυνηγάει” τους πράσινους συνδικαλιστές και από την άλλη η Ιπποκράτους τους υποθάλπει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost εδώ και λίγες ημέρες συμβουλές από κομματικά στελέχη, για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν την επίθεση που δέχονται από το πόρισμα του κ. Ρακιντζή, λαμβάνουν οι πράσινοι συνδικαλιστές, κυρίως από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, που διατηρούν δεσμούς αίματος με την Ιπποκράτους και προσπαθούν να αντισταθούν και να αμυνθούν στην απαξίωση τού ρόλου τους από συγκεκριμένους της κυβέρνησης.  .

Με στόχο τη συνέχιση των παραδοσιακών δεσμών που ανέκαθεν υπήρχαν μεταξύ συνδικαλιστών και κομματικών στελεχών, πραγματοποιούνται παρασκηνιακά και χωρίς τη θεσμική κάλυψη συσκέψεις μεταξύ των δύο αυτών πόλων σε κλειστά γραφεία ενόψει των κομματικών διαδικασιών της πανελλαδικής συνδιάσκεψης και της επόμενης ημέρας στην ηγεσία του κόμματος.  

Καμία πολιτική κάλυψη σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το κόμμα για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους έχει διαμηνύσει ότι δε θα παρέχει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης  εμμένοντας στις επιλογές της κυβέρνησης για μαχαίρι στις σχέσεις κράτους – συνδικαλιστών, ιδίως όσων προέρχονται από τις ΔΕΚΟ, ώστε αυτές να τεθούν σε νέα ορθολογική βάση στη σημερινή συγκυρία.


Επομένως, το κρυφτούλι που παίζεται ανάμεσα στο κόμμα και την κυβέρνηση για να προστατευτούν οι πράσινοι συνδικαλιστές, είναι ένα θέμα που προσπαθεί η Ιπποκράτους να αντιμετωπίσει, σπάζοντας τις παραδοσιακές σχέσεις με στελέχη που μέχρι τώρα διατηρούν στενές επαφές με τους συνδικαλιστές προκειμένου να έχουν κομματικά οφέλη που θα προσμετρηθούν την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ θα αναμετρώνται με τις ψήφους για τους συσχετισμούς που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα στο κυβερνών κόμμα.