Επιμένει στη θέση του ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση , ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη στα Χανιώτικα Νέα.

«Μην ανησυχείτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει κυβερνητικούς εταίρους ανάμεσα στα κόμματα που ταυτίζεται μαζί τους στη υπεράσπιση της στρατηγικής της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Και με την ευκαιρία, μιας και άκουσα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται …εκτός τόπου και χρόνου. Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουστούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, σχολίασε το γεγονός ότι στην παρούσα χρονική στιγμή «τα κόμματα αλλάζουν θέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη, στελέχη αλλάζουν κομματική ταυτότητα, στριμώχνονται να πιάσουν στασίδι στα κυβερνητικά θεωρεία».

Ξεκαθάρισε δε ότι το ΚΚΕ θα συνεργαστεί μόνο με το λαό. «Με τους άλλους όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται ή ονομάζονται, έχουμε να πούμε ότι πλέον «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα». Γνωστά λαμόγια, που έφαγαν και ξαναέφαγαν, τώρα ντύνονται την προβιά του αριστερού, του συριζαίου, του προοδευτικού, του αντιμνημονιακού και βάλε. Μόνο και μόνο για να κάτσουν για άλλη μια φορά στο σβέρκο του λαού». Με αυτούς το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται.

«Είναι η πραγματική βρώμικη εικόνα ενός συστήματος που δεν φτιασιδώνεται, δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ανατρέπεται. Γι αυτό και κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει το γιατροσόφι με τις θέσεις τους. Σε σχέση με τα καταγγελλόμενα, εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να διερευνηθούν. Αλλά, στο αν έχουν βάση τα όσα καταγγέλλονται, την απάντηση αναζητείστε την σ’ αυτούς που παίρνουν μέρος στα «τραπεζώματα» κομμάτων – βουλευτών- συστήματος- υπηρεσιών και βάλε, που παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια και αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, έχουν καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά»