current views are: 1

26 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:46

Κουτσούμπας: Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι απέναντι από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ, βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά» επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί χρηματισμού.

Δημοσίευση 12:46’
αρθρο-newpost

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ, βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά» επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί χρηματισμού.

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ, βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά» επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί χρηματισμού.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως «είναι η πραγματική βρώμικη εικόνα ενός συστήματος που δεν φτιασιδώνεται, δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ανατρέπεται».

Σε σχέση με τα καταγγελλόμενα, είπε ότι αφενός μεν το ΚΚΕ ζήτησε από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης, αφετέρου δε τόνισε ότι «αν έχουν βάση την απάντηση αναζητείστε την σ’ αυτούς που παίρνουν μέρος στα “τραπεζώματα” κομμάτων – βουλευτών- συστήματος- υπηρεσιών και βάλε, που παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια και αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, έχουν καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν είναι θέμα επαφής, αλλά σταθερότητας, συνέπειας, εμπιστοσύνης και καθαρότητας θέσεων και προγραμμάτων:

«Η θέση του ΚΚΕ για άμεση, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός μας, είναι απέναντι από τη θέση και του ΣΥΡΙΖΑ -όπως και άλλων κομμάτων- που αναγνωρίζουν και άρα φορτώνουν στο λαό το χρέος που είναι ο μόνος που θα συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει κυβερνητικούς εταίρους ανάμεσα στα κόμματα που ταυτίζεται μαζί τους στη υπεράσπιση της στρατηγικής της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Και με την ευκαιρία, μιας και άκουσα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται …εκτός τόπου και χρόνου. Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επανέλαβε ότι οι υπαρκτές διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αφορούν το μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου όμως να υπηρετήσουν τους κοινούς στόχους της ανταγωνιστικότητας και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων από την μια και την συμπίεση του «εργατικού κόστους» από την άλλη και πρόσθεσε ότι με όποιο τρόπο διαχείρισης, τα διαρθρωτικά μέτρα και οι αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» θα είναι παρόντα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή είπε ότι το «ναζιστικό τέρας και τα τσιράκια του πρέπει να απομονωθούν πολιτικά, συνδικαλιστικά και εκλογικά παντού» και υπογράμμισε ότι «σήμερα δε δικαιολογείται πλέον κανένας να λέει: «δεν ήξερα, δεν άκουσα».

Ερωτηθείς για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είπε ότι «η ΚΕ πολύ σύντομα, θα ανακοινώσει την σύνθεση των ψηφοδελτίων με το βλέμμα στην επόμενη μέρα στην οποία θα χρειάζεται ακόμα περισσότερο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στο λαό και στη βουλή, για την λαϊκή συμμαχία και πάλη για την ανατροπή».


σχετικα αρθρα