Μήνυμα στα ελληνικά κόμματα έστειλε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παίρνοντας θέση στα σενάρια των τελευταίων ημερών για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Ο γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα τόνισε πως «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της. 

«Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε πως ναι μεν οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να βοηθούν την χώρα μας στο «δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων» ωστόσο σημείωσε πως η κατάσταση του χρέους δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

«Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», είπε.

Πάντως κλείνοντας την συνέντευξή του προειδοποίησε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση»...