Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Το αστέρι της προεδρικής εκλογής αναζητεί στον… ουρανό των ανεξάρτητων βουλευτών και στο…σύμπαν των Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ ώστε να οδηγηθούν οι τρεις πολιτικοί «μάγοι», ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Δήμας, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού. 

Η αναζήτηση είναι μακρά και επώδυνη και πρέπει να γίνουν τις προσεχείς ημέρες πολλές παρασκηνιακές κινήσεις, ενώ θα απαιτηθούν λεπτοί χειρισμοί για να συγκεντρωθούν οι 180 θετικοί ψήφοι ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθ’ υπερβολή, λένε ότι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι για τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ και πολλούς ανεξάρτητους, εκτός από όσους συμφώνησαν με το ΣΥΡΙΖΑ για κάθοδο με τα ψηφοδέλτιά του, όπως ήταν το σπαθί των στρατιωτών του Ηρώδη που σφαγίασε τα νήπια… 

Στην προκειμένη περίπτωση η σφαγή των νηπίων, θα είναι η πολιτική σφαγή των εν λόγω βουλευτών, οι οποίοι δεν εκλέγονται, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, διότι τα κόμματά τους δεν μπαίνουν στη Βουλή: για τη ΔΗΜΑΡ το θεωρούν σίγουρο, ενώ εκτιμούν ότι δύσκολα και οι ΑΝΕΛ θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τη Βουλή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αναμένεται το απόγευμα στις 18:30 η νέα δήλωση του Πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση, ενώ φήμες κυκλοφορούσαν ανήμερα τα Χριστούγεννα, μεταξύ γαλοπούλας, κουραμπιέδων και μελομακάρονων και ερυθρού οίνου, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε έναν «εντυπωσιακό ελιγμό», τον οποίο όμως ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει. 

Και όλοι εικάζουν, αναμένοντας το άστρο να τους οδηγήσει στο πολυπόθητο 180 που μοιάζει σαν το μάννα εξ ουρανού για την κυβέρνηση. Μόνο που για να επιτευχθεί πρέπει να αλλάξουν στάση 12 βουλευτές, κάτι που μέχρι στιγμής φαντάζει πολύ δύσκολο. 

Εκτός και εάν μεταπειστούν, από τα πολιτικά επιχειρήματα οι ανεξάρτητοι βουλευτές (τουλάχιστον 3-4 από τους 12) και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον οι 5-6 από το κόμμα του Πάνου Καμμένου και 3-4 από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. 

Πάντως ο χρυσός, τα σμύρνα και ο λίβανος που προσέφεραν οι μάγοι, κατά την Καινή Διαθήκη, στο Χριστό όταν γεννήθηκε, μπορεί να είναι στην προκειμένη περίπτωση η παράταση του βίου της Βουλής για άλλους τουλάχιστον 10-11 μήνες και ίσως για ορισμένους της κεντροδεξιάς η ενσωμάτωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το αντίστοιχο για κάποιους κεντροαριστερούς η σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. 

Το τρέχον τριήμερο είναι το πιο κολασμένο και πιο περίεργο των τελευταίων ετών. Σε αυτό το διάστημα θα εξελιχθούν πάρα πολλά που θα καθορίσουν προς τα πού θα καθίσει η μπίλια: εάν εκλεγεί ή όχι πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, με διακύβευμα πολύ σκληρό και με ανελέητη σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Και ο θεός βοηθός!