Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Συνέντευξη αντί για διάγγελμα θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να στείλει το μήνυμά του πριν από την τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας
 
Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Γιώργο Ευθυμίου, αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με το διάγγελμα της περασμένης Κυριακής θέτοντας τα ίδια διλήμματα. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε κάποια θεαματική κίνηση αλλά θα θέσει στο προσκήνιο και πάλι την εθνική ανάγκη και υποχρέωση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την αποφυγή των πρόωρων εκλογών που όπως έχει ήδη πει αποτελούν «εθνικό κίνδυνο και εθνική περιπέτεια». 
 
Ο πρωθυπουργός μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει πως «στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει παρών θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε Βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της Πατρίδας. Εκεί δεν θα υπάρχει "παρών". Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του, ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της Πατρίδας».
 
Στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός θα δώσει σαφές μήνυμα και σύνθημα για να βρεθούν οι 180 ωστόσο θα ξεκαθαρίσει  πως η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τις εκλογές αλλά αυτός που τις φοβάται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Πάντως ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με το προηγούμενο διάγγελμα στο οποίο είχε τονίσει πως θα πρέπει να τελειώσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση και στη συνέχεια εκλογές «ακόμα και στο τέλος του 2015».