Πάνω στη φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία εκτελεί  διατεταγμένη υπηρεσία  στο Αιγαίο και κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλη απειλή όπως προέβλεπε ρεαλιστικό σενάριο άσκησης, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας παρακολούθησε τη νυχτερινή «επιχείρηση» στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης της φρεγάτας όπου βρίσκονταν εκεί , ο αρχηγός ΓΕΝ  αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας

Αρχικά, με το που έφτασε η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων στο πλοίο, το οποίο να θυμίσουμε είχε πρωταγωνιστήσει και στην κρίση των Ιμίων ,ξεναγήθηκε στους χώρους του σκάφους και στη συνέχεια ενημερώθηκε για την αποστολή του «Ναβαρίνο»
Στη συνέχεια δείπνησε στο καρέ αξιωματικών όπου συνομίλησε με το προσωπικό της φρεγάτας και άκουσε με προσοχή τα όσα ειπώθηκαν.   

Το πρωί σήμερα , ο υπουργός Εθνικής Αμύνης επιβιβάσθηκε με τον αρχηγό ΓΕΝ και τον αρχηγό Στόλου  σε ταχύπλοο και επισκέφθηκε τη νήσο Δονούσα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νησιώτες και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους. 

Και η επίσκεψη στην ακριτική Δονούσα έχει συμβολικό χαρακτήρα, όπως και η διανυκτέρευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε πλοίο το οποίο περιπολεί στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Υπογραμμίζεται, το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την αποφασιστικότητα της Ελλάδος να προασπιστεί και την πιο μικρή νήσο της ελληνικής επικράτειας και να μην παραχωρήσει αμαχητί το παραμικρό εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα.

Λίγο πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο τύπου «Aegean Hawk» ο  κ. Δένδιας για να επιστρέψει τόνισε ότι η εμπειρία που βίωσε ήταν μοναδική και ότι δεν πρόκειται να τη ξεχάσει. Δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον τρόπο που αξιοποιούν οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που τους δώσει η χώρα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

«Δεν θέλω να υπερβάλλω, σας λέω όμως ότι αυτό που κάνετε για την κοινωνία και την πατρίδα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Περάσαμε μια πολύ  μεγάλη κρίση και η αίσθηση ότι είσαστε αξιόμαχοι είναι απαραίτητο στοιχείο υπερηφάνειας του μέσου Έλληνα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και έδωσε τις ευχές του στο πλήρωμα για το νέο έτος. 

Γ. Κοκ.