Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Ως το πλήρες αδιέξοδο, περιγράφουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αρκετοί βουλευτές, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και το Γιώργο Παπανδρέου.

Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου υπάρχουν αρκετοί που αναρωτιούνται "πως είναι δυνατόν ο γιος του Ανδρέα να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ;"  ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο ,δίνοντας σημασία στην ηθική διάσταση των πραγμάτων και αναφέρουν πως " αν ο Γιώργος κάνει κόμμα θα είναι η πρώτη φορά που θα απολέσει το ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στον Βενιζέλο".

Από την άλλη πλευρά δεν ακούγονται και τα καλύτερα και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς βουλευτές λένε "πήγε τόσο ευθεία στον τοίχο ,χωρίς φρένο που τράκαρε. Όταν του λέγαμε όλοι να κάνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ και να τα δούμε όλα από την αρχή ,μας μίλαγε για την Ελιά και τη Δημοκρατική Παράταξη, τώρα κυνηγάει τον Γιώργο". 

Υπάρχουν βουλευτές που βλέπουν πως δεν βγαίνουν και πάλι ούτε με το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη, είτε με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και είναι έτοιμοι να βγουν δημοσίως και να "κράξουν" και τους δύο. 

Στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου είναι "ξαναμένοι" και περιμένουν το σήμα του Γιώργου για να ξεκινήσει το κόμμα, με ενθουσιασμό παιδιών καθώς βράζει το αίμα τους για εκδίκηση ,ενώ βάζουν στοιχήματα πως το κόμμα Παπανδρέου θα τα πάει πάρα πολύ καλά. 

Είναι τέτοιο δε το μίσος για το Βενιζέλο που πιστεύουν πως το κόμμα του δε θα μπει στη Βουλή.