Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές έστειλε ο Πρωθυπουργός μέσα από τη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει νέα φάση πολιτικής αβεβαιότητας ενώ πρόσθεσε πως όσοι απορρίπτουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας «παίρνουν την ευθύνη, σέρνουν τη χώρα σε εκλογές που κανένας Έλληνας δεν τις θέλει».  

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «οι ίδιοι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να δώσουν την απάντηση που απαιτεί η Δημοκρατία».   

«Αν εκλέξουμε Πρόεδρο, θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω από την κρίση. Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο η ευθύνη των εκλογών θα βαραίνει όσους καταψήφισαν.  

Δηλαδή όσους θα πουν παρών. Αλλά αυτή τη φορά το «παρών» θα έχει το ονοματεπώνυμό τους. Και θα το θυμάται όλος ο κόσμος. Και κυρίως η Ιστορία.», υπογράμμισε.  

Αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα αρνητικά για την χώρα μας δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ο κ. Σαμαράς είπε πως «μιλούν πλέον πολλοί έξω για «πιστωτικό γεγονός»! Διότι απλούστατα αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Δυστυχώς!» και πρόσθεσε πως «μιλάνε και πάλι, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί απλούστατα αυτά που υπόσχεται εκεί οδηγούν». «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει, λοιπόν, είτε σε νέα Μνημόνια είτε σε χρεοκοπία, και έξοδο από το ευρώ!  Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Το λένε όλοι. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν βλέπει», κατέληξε. 

Ο κ. Σαμαράς στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος τη Δευτέρα και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές είπε πως «αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε! Και να σας πω κάτι; Το αισθάνομαι. Κι όπου κι αν πάτε το αισθάνεστε και σεις. Και έχουν αρχίσει να το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, όπου το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μειώνεται εντυπωσιακά, στο ελάχιστο. Σημασία όμως, δεν έχει τι πιστεύω εγώ. Σημασία δεν έχει καν τι λένε οι δημοσκοπήσεις σήμερα. Σημασία έχει τι θα πουν οι πολίτες την ώρα της κάλπης! Άλλωστε όλοι οι αναλυτές συμφωνούν, ότι οι εκλογές θα συνέφεραν κομματικά τη Ν.Δ.».  
 
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς είπε πως «αν προβοκάρουν την Προεδρική εκλογή, ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα! Και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής! Αυτό είναι η απάντηση. Αλλιώς είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες «ρυθμιστές των εξελίξεων». 

Σχετικά με τις μονομερείς ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς είπε πως «είναι κοροϊδία». 

 «Όλο το πρόγραμμά του είναι μονομερείς ενέργειες! Όλα αυτά που έχει πει κατά καιρούς και ακόμα λέει είναι μονομερείς κινήσεις. 
Το πρόγραμμά του της Θεσσαλονίκης επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα κι είναι μονομερής ενέργεια. Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και των μεταρρυθμίσεων είναι μονομερής ενέργεια. Το να μη πληρώνει τους τόκους του χρέους, είναι μονομερής ενέργεια. Το να υπολογίζει ότι θα χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο της Ταμείου για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών προκειμένου να κάνει παροχές, είναι αδύνατο, έτσι κι αλλιώς. Ό,τι λέει είναι μονομερείς ενέργειες που οδηγούν πίσω στη χρεοκοπία, ή σε νέα μνημόνια ή και στα δύο», τόνισε ο κ. Σαμαράς

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost.gr τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.