current views are: 1

27 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:26

Παρέμβαση Λοβέρδου: Πρέπει να υπάρξει ενότητα και όχι διάσπαση

Την ανάγκη ενότητας και όχι διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σε παρέμβασή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη ενότητας και όχι διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σε παρέμβασή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ανάγκη ενότητας και όχι διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σε παρέμβασή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε σχόλιο του στο Facebook ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι κανείς δεν πρέπει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Μάλιστα τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο τρίτος πόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος ενώ φέρνει στο τραπέζι τη διενέργεια συνεδρίου για αλλαγή ηγεσίας.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Λοβέρδου 

Η χώρα είναι σε μια κρίσιμη ϕάση. Ο πολιτικός μας χώρος, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι επίσης σε κρίσιμη ϕάση. Τώρα, το μισό των δυνάμεων μας, όπως αυτό προέκυψε λόγω της κρίσης, πρέπει αυτό το μισό να παλέψουμε να γίνει ένα. Ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε και ένας καινούργιος ιστορικός κύκλος ανοίγει. Σε αυτό το νέο ιστορικό κύκλο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. 

Πρέπει να υπάρξει ενότητα και όχι διάσπαση. Κανένας δεν πρέπει να διασπάσει την παράταξη αυτή τη στιγμή. 

Πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να γίνουμε ο τρίτος πόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Την ώρα αυτή να γίνουμε η δύναμη που όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές θα αναλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Επαναλαμβάνω κανένας δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη. 

Και όπως ειπώθηκε επίσημα από το ΠΑΣΟΚ μπορεί μετά από εκλογικές διαδικασίες, μετά από γενικές βουλευτικές εκλογές, οπότε αυτές γίνουν, να κάνουμε ένα συνέδριο που θα τα βάλει όλα τα θέματα κάτω. Θέματα ηγεσίας, στελέχωσης, δομής, ονόματος και με τις διαδικασίες που ξέρουμε. Εκλογές ηγεσίας από τη βάση, ότι έχουμε κατακτήσει ως παράταξη όλο αυτό τον καιρό. Πρέπει να ληϕθούν και λαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες τώρα, την τελευταία στιγμή για να αποϕευχθεί η διάσπαση. Και αυτό που όλοι μας θέλουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε, το θέλει ο λαός μας. Το θέλει αυτός ο πολίτης που επιμένει ακόμα στην κεντροαριστερά, στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Παράταξη. Κανένας δεν πρέπει να είναι εναντίον στη λαϊκή βούληση. 

Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε την τελευταία στιγμή να σώσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη από ενδεχόμενη διάσπαση”.


σχετικα αρθρα