current views are: 1

27 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:19

ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνολογικός τυχοδιωκτισμός από τον Πρωθυπουργό

Για κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 17:19’
αρθρο-newpost

Για κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον κ. Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ. Δήμα. Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν «παρών», αλλά να βρουν «έναν λόγο παραπάνω» για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα  τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μάλιστα πως αναμένει «την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει επίσης πως «ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα  τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα. Επιχαίρει για το έργο του, που κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της, ενώ το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη».

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού για τις καταγγελίες περι δωροδοκίες βουλευτών ο ΣΥΡΙZΑ επισημαίνει πως «αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται θρασύτητα επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δεν διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση».

Στα όσα είπε ο κ. Σαμαράς για κάποιους που ζήτησαν την «αυτοπαραίτηση» της κυβέρνησης από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως «οφείλει τώρα να τους κατονομάσει και να μην αφήνει σκιές για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων».

Τέλος από τον ΣΥΡΙZΑ υπογραμμίζουν πως «μέχρι χτες έλεγε ότι οι εκλογές είναι αβεβαιότητα. Σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα. Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του. Ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία». 


σχετικα αρθρα