Αντιπαράθεση για την προεδρική εκλογή και την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας είχαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η ψηφοφορία «δεν θα είναι θρίλερ. Το αποτέλεσμα είναι προεξοφλημένο. Ο κ. Δήμας δεν πρόκειται να συγκεντρώσει με τίποτα 180 βουλευτές. Δεν κάναμε κάτι αντιθεσμικό, το Σύνταγμα προβλέπει και 180 και να μην συγκεντρωθούν οι 180».

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσφυγή στην κάλπη δεν είναι κίνδυνος για τη χώρα, θα έιναι λύτρωση», κάνοντας λόγο για παραλήρημα του κ. Σαμαρά στη χθεσινή του συνέντευξη. «Δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός μιας χώρας να κάνει κινδυνολογία. Να μιλάει σαν εκπρόσωπος των πιστωτών» είπε ακόμα.

«Δεν είναι δυνατόν να λεηλατείται ο λαός και η χώρα να μην μπορεί να βγει στις αγορές» τόνισε. Μία και μοναδική είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, συλλογικά ψηφισμένη: Οι θέσεις που καταθέτω είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το αδιέξοδο οφείλεται στις κυβερνητικές πολιτικές στην τρόικα» επισήμανε.

«Δε σχολιάζω ποτέ δηλώσεις άλλων στελεχών» είπε ερωτηθείς για τις δηλώσεις Μητρόπουλου. 

Ο κ. Κύρτσος μίλησε για «θρίλερ της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας» που «έχει κρατήσει πολύ, 4,5 χρόνια». Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι, «οι άλλοι έχουν σωθεί. Εμείς είμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς διάσωσης» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τις εκλογές αλλά από τις πολιτικές θέσεις με τις οποίες κατεβαίνει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την αναγκαιότητα της διάσωσης. Εάν επικρατήσει και εφαρμόσει αυτά που λέει ο κίνδυνος θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος.