Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Αυτούς ξέρει αυτούς εμπιστεύεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά καιρούς προσελκύει στελέχη όλων των ηλικιών, των μορφωτικών επιπέδων και των επιδόσεων. Παρ´ όλα αυτά υπάρχουν σταθερές αξίες δίπλα τους και δεν τους αλλάζει.

Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Ελενόπουλος, σταθερός στα πέτρινα χρόνια ,υποστηρικτής του Παπανδρέου και ο άνθρωπος με τις πύρινες απαντήσεις εδώ και δυο χρόνια. Γιώργος Πετρουλάκης, Νίκος Ζιώγας, Ντίνα Καπρινιώτη δεν έφυγαν ποτέ από το πλευρό το Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης ήταν από εκείνους που στήριξαν ή για κάποιους πίεσαν το Γιώργο Παπανδρέου προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέου κόμματος.

Ψυχή του εγχειρήματος θα είναι ο Θάνος Μωραΐτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης που συμμετέχουν στις συσκέψεις όπως και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου φυσικά βρίσκεται ο αδελφός του Νίκος, όπως και ο πρώην υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Από απόσταση παρακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη, στον  ΣΚΑΪ μίλησε για την ανάγκη ο χώρος της κεντροαριστεράς να μιλήσει πρώτα για τη φυσιογνωμία που θα έχει και έπειτα για τα πρόσωπα.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επέλεξε να απομακρυνθεί στην πατρίδα του την Πάρο. Είχε δηλώσει θετικός στην αρχή και τώρα κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα είναι υποψήφιος στη Β´ Αθηνών .