Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Με τη ΔΗΜΑΡ υπό διάλυση το ΠΑΣΟΚ δεμένο στο άρμα του μνημονίου, ο χώρος στην κεντροριστερά λίγο πριν από τις εκλογές- εάν φυσικά δεν ψηφιστεί πρόεδρος- έχει μείνει κενός και σε μεγάλο βαθμό ορφανός.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τη μεγάλη κεντροαριστερά από την Κίνηση των 58 την Ελιά και τα λοιπά μικρά κόμματα (Λοβέρδος, Μόσιαλος) οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι είναι σχεδόν άστεγοι.

Και σχεδόν γιατί  ναι μεν το Ποτάμι πλασάρεται και στον χώρο αυτό ωστόσο δεν μένει μόνο εκεί.

Με θολό πρόγραμμα και πολλές ασάφειες επιχειρεί να αλιεύσει απογοητευμένους ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η πρόσφατη προσθήκη των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη δίνουν αριστερό κύρος μεν, φέρνει όμως σε δύσκολη θέση τα  ιδρυτικά στελέχη που στήριξαν το εγχείρημα Θεοδωράκη, ο οποίος ξόρκιζε τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που Διαμαντοπούλου και Φλωρίδης ιδρύουν τον δικό τους φορέα με στόχο και αυτοί τον τρίτο πόλο και δεν έχουν μέχρι στιγμής προσχωρήσει στο Ποτάμι.

Κατά τα λοιπά τον ίδιο χώρο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διεκδικήσει ένα τελικά τελεσφορήσει και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.