«Η Βουλή διαλύεται με τις ψήφους της Χ.Α. και του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές σε κλίμα αστάθειας και ανασφάλειας. Η ώρα της αλήθειας έφτασε και οι πολίτες κρατούν την μοίρα τους στα χέρια τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου.

Όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, «Το ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει τη χώρα, ακρωτηριάστηκε, πόνεσε, ταπεινώθηκε, έγινε το εξιλαστήριο θύμα. Τώρα όμως έχουμε να διαφυλάξουμε τις θυσίες του λαού».

Δεν παρέλειψε να επεσημάνει ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας, την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο και αναφέρθηκε στον ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει το Κίνημα.

«Το ΠΑΣΟΚ θα προστατεύσει τα κεκτημένα και να εγγυηθεί την οικονομική και πολιτική σταθερότητα. Ως εγγυητής των ομαλών εξελίξεων χωρίς όμως να δώσει άλλοθι σε κανέναν. Κανείς άλλος δεν μπορεί να παίξει αυτόν το εγγυητικό ρόλο. Ο λαός όμως θα αποφασίσει». 

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την ΔΗΜΑΡ και τα νέα κόμματα σημειώνοντας ότι «Κάποια νέα κόμματα έρχονται τώρα να παίξουν τον... ρόλο της ΔΗΜΑΡ. Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη και τη λέξη πατρίδα».

Να σημειωθεί ότι  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όσους συμβάλλουν στις επιχειρήσεις διάσωσης για τους επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic.