current views are: 1

29 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:57

Σαμαράς: «Οι πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη περιπέτεια – Θα εξουδετερώσουμε τους κινδύνους»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

Δημοσίευση 12:57’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. 

«Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε ολόκληρο το προεκλογικό διάστημα. Οι πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη περιπέτεια, αλλά δική μας δουλειά ειναι να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Επιπλέον, κάλεσε τον ελληνικό λαό «να αποφασίσει απερίσπαστος για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών», ενώ ζήτησε από του υπουργούς να μην εφησυχάσουν στο κυβερνητικό έργο: «Περιμένω όλοι να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα εχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Ο λαός περιμένει από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας στο ακέραιο». 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: το σωστό θα δικαιωθεί τωρα. Το λάθος θα πληρωθεί τώρα. Η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα. Όχι μετά απο χρόνια. Μετά απο μέρες ή εβδομάδες». 

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά είτε να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός θα ηττηθεί μια για πάντα» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός. 

Και σημείωσε: «Ο κόσμος το ξέρει. Γι’ αυτό και δεν ήθελε εκλογές. Το ξέρει ο κόσμος και γι’ αυτό, παρά τα παράπονα του, εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο απ’ ό,τι την αντιπολίτευση. Το ξέρει ο κόσμος και γι’ αυτό είναι εύκολο απο τη μεγάλη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών στην οποία έσυραν τον τόπο να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους. Η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Και αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας απο εδώ και μπρος. 


σχετικα αρθρα