«Ο τόπος οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές» σχολίασε μετά την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκτιμώντας ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα και το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες, «είναι μια γιορτή Δημοκρατίας». «Μας σύρουν και ανακόπτουν την πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές με ηρεμία αφού ακούσουν τα προγράμματα και τις προτάσεις των κομμάτων για το μέλλον. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι ο κορμός της νέας κυβέρνησης.

Παράλληλα, την οδύνη της Βουλής για το χαμό του Γιώργου Δούλη στο επιβατικό πλοίο «Norman Atlantic», εξέφρασε σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εκφράζω την οδύνη μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου επιβάτη. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση εμού προσωπικά και του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων στους επιβαίνοντες, οι οποίοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη περιπέτεια εν μέσω εορτών, αλλά και στις οικογένειές τους που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.