«Το αποτέλεσμα ήταν Βατερλό για την κυβέρνηση και προεξοφλεί μια μεγάλη ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε πως «η επερχόμενη ήττα θα πάρει διαστάσεις συντριβής. Το σημερινό αποτέλεσμα θα είναι η εκκίνηση και η αφετηρία μιας λαϊκής χιονοστιβάδας υπέρ της προοδευτικής ανατροπής στη χώρα. Η χώρα δεν έχει καμία άλλη επιλογή για το μέλλον της από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και μια κυβέρνηση, η οποία με σταθερότητα και συνέπεια θα εφαρμόσει ριζοσπαστικό -προοδευτικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση αν είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε:

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα προοδευτικό, διεξόδου από την κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει αυτή την ανάγκη για κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τη δώσει με την ψήφο του και τους αγώνες του. Το αίτημα για κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αίτημα αλαζονείας ούτε κομματικού εγωισμού, είναι ανάγκη για να υπηρετήσουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης, διεξόδου και αναγέννησης της χώρας».