current views are: 1

29 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:05

ΔΝΤ: Θα συζητήσουμε με νέα κυβέρνηση – Σόιμπλε: Δεν αλλάζουν οι συμφωνίες

«Παγώνουν» οι συζητήσεις για την αξιολόγηση μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Δημοσίευση 15:05’
αρθρο-newpost

«Παγώνουν» οι συζητήσεις για την αξιολόγηση μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

«Παγώνουν» οι συζητήσεις για την αξιολόγηση μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, την ώρα που δανειστές και Βερολίνο απευθύνουν αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα.

«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της 6ης αξιολόγησης του προγράμματος που έχει παραταθεί θα συνεχιστεί όταν εκλεγεί νέα κυβέρνηση σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» τόνισε ο κ. Ράις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ταμειακές ανάγκες».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμήνυσε ότι οι συμφωνίες θα πρέπει να τηρηθούν. «Οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της» ανέφερε.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι θέλει από τις ελληνικές Αρχές να της εκθέσουν την άποψή τους για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος στήριξης, μετά την αποτυχία της Βουλής της Ελλάδας να εκλέξει πρόεδρο, γεγονός που σημαίνει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε, με γραπτή δήλωσή του ότι «ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και πάλι για το μέλλον της χώρας» σημειώνοντας:

«Μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους, όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ».


σχετικα αρθρα