Αναμενόμενο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μετά τις τελευταίες δηλώσεις των στελεχών των ΑΝΕΛ, αλλά και μερίδας των ανεξάρτητων βουλευτών και της στάσης της ΔΗΜΑΡ το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο».

«Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο» εκτίμησε, «ήταν η στάση των βουλευτών που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε με ωριμότητα και σύνεση αυτή την ώρα να αποτρέψουν το διχασμό και την πόλωση», και προσέθεσε:

«Θα πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα εξαιρετικά πολωμένο, εξαιρετικά διχαστικό κλίμα και αυτό δεν βοηθά τον τόπο. Εύχομαι -έστω και τώρα που θα έχουμε την επίσημη προκήρυξη των εκλογών- να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός, ειλικρίνεια, να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι πρόκειται να κάνει για να γνωρίζουν οι πολίτες και κυρίως θα ήθελα θα ήθελα να ξέρω από τους ΑΝΕΛ, που έχουν γίνει το σκαμνάκι του κ. Τσίπρα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, πώς ενώ ο κ. Κατρούγκαλος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τους θεωρεί persona non grata, εκείνοι θα μπορέσουν να συγκυβερνήσουν όταν και ιδεολογικά και προγραμματικά είναι τα δύο αντίθετα άκρα. Λυπούμαι πολύ για το αποτέλεσμα, ελπίζω τώρα οι πολίτες να κρίνουν και να αξιολογήσουν σωστά γιατί στην προσφυγή των πολιτών πάμε, πράγμα το οποίο δεν έκανε μερίδα των βουλευτών που ψήφισε παρών».