current views are: 1

30 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:49

Έντονο παρασκήνιο για να κάνει πίσω ο Παπανδρέου

Το κόμμα Παπανδρέου είναι έτοιμο. Όμως στο παρά πέντε γίνονται παρασκηνιακές και μη διαβουλεύσεις ούτως ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να αναστείλει τους σχεδιασμούς του. 

Δημοσίευση 05:49’
αρθρο-newpost

Το κόμμα Παπανδρέου είναι έτοιμο. Όμως στο παρά πέντε γίνονται παρασκηνιακές και μη διαβουλεύσεις ούτως ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να αναστείλει τους σχεδιασμούς του. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το κόμμα Παπανδρέου είναι έτοιμο. Όμως στο παρά πέντε γίνονται παρασκηνιακές και μη, διαβουλεύσεις ούτως ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να αναστείλει τους σχεδιασμούς του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ομάδα στελεχών ασκεί πιέσεις ακόμη και στην πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, να προχωρήσει σε μία δημόσια δήλωση με την οποία θα δηλώνει ρητώς ότι μετά τις εκλογές θα γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτά όλα τα θέματα ακόμη και αυτό της αλλαγής ηγεσίας. Κι αυτό προκειμένου να διευκολύνει τον πρώην πρωθυπουργό να υποχωρήσει και να κάνει πίσω δεχόμενος ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του, όπως τα παρέθεσε στην πρόσφατη πρότασή του. Ο κ. Βενιζέλος το έκανε μερικώς αυτό χθες όταν στην συνέντευξή του στον Σκάι τον κάλεσε να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σε όποια περιφέρεια επιθυμεί και μετά να οδηγηθεί το κόμμα συντεταγμένα σ’ ένα συνέδριο. 

“Θα πάμε σε ένα συνέδριο, διότι η παράταξη θα μπει σε νέα φάση και ελπίζω και το εκλογικό αποτέλεσμα να μας βοηθήσει ” είπε ο κ. Βενιζέλος.  

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δείχνει πρόθυμος να κάνει πίσω. Αν και στους βουλευτές και τα στελέχη που τον συνάντησαν χθες (Γεννηματά, Κουκουλόπουλος, Ανδρουλάκης, Δριβελέγκας, Λοβέρδος, Μανιάτης) είπε ότι “στεναχωριέμαι και θα δω τι θα κάνω, θα σάς τηλεφωνήσω” από το περιβάλλον του εμφανίζεται να έχει απασφαλίσει και να περιμένει την κατάλληλη ώρα για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Στενότατος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου έλεγε χθες ότι η αναγγελία νέου κόμματος προγραμματίζεται για το τέλος της εβδομάδας. 

Αίσθηση προκάλεσε χθες η παρέμβαση έπειτα από μία μεγάλη περίοδο αφωνίας του Κώστα Λαλιώτη ο οποίος κάλεσε ουσιαστικά και τις δύο πλευρές να αποφύγουν την διάσπαση με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Ο κ. Λαλιώτης στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνομίλησε τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου και τούς κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην παράταξη “γιατί γινόμαστε ρεζίλι και υπάρχει ευτελισμός”. 

Παρέμβαση έγινε και από τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο οποίος ζήτησε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές με την δέσμευση Βενιζέλου πως θα συζητηθούν όλα και φυσικά το θέμα της ηγεσίας. Ωστόσο το μήνυμά του απευθυνόταν κυρίως προς τον Γιώργο Παπανδρέου από τον οποίο αξίωνε να μην προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε χθες στην Φώφη Γεννηματά να είναι υποψήφια στην β’ Αθηνών, όμως αυτές οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν όταν ξεκαθαριστούν τα σχέδια Παπανδρέου.


σχετικα αρθρα