Τη θέση της ΝΔ, ότι "η απογραφή", στην οποία είχε προχωρήσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, "ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος", επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: "Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα".

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και τόνισε πως ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαχώρισε τον Κώστα Καραμανλή από την υπόθεση της απογραφής, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη".

"Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση", είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση στο Ζάππειο.

Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που προέκυψε το θέμα της απογραφής και χαρακτήρισε τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή ως "πολύ καλές".

Σχετικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΝΔ σημείωσε πως όποιος θέλει μπορεί να τις αξιοποιήσει. "Θα τις κρίνει όμως ο λαός, εμείς έχουμε καταθέσει και άλλες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από αυτές, πλην της υπόθεσης των 50 δισ. ευρώ, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω των δηλώσεων της... "πυτζάμας" και των όσων είχε πει τότε η τρόικα. Εμείς όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο για τα 50 δισ. ήταν για να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτοί το παρουσίασαν για να το υπηρετήσουν το Μνημόνιο. Εμείς μιλούσαμε για αξιοποίηση, ενώ αυτοί θέλουν να ξεπουλήσουν τα ασημικά", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.