Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Σε ετοιμότητα για κάθοδο στις εκλογές είναι το νέο κόμμα «ΡΙΖΕΣ» του Τάκη Μπαλτάκου, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στο newpost.

Εντός των επόμενων ημερών οι «ΡΙΖΕΣ» θα καταθέσουν το καταστατικό τους στον Άρειο Πάγο, με πρόεδρο του κόμματος τον ανεξάρτητο βουλευτή, Βασίλη Καπερνάρο. «Επέλεξαν εμένα να ηγηθώ του πατριωτικού κόμματος, προχωρήσαμε σε αυτή την  κίνηση με όσους συμφωνούν με τις αρχές και τις παραδόσεις μας» δηλώνει στο newpost ο κ. Καπερνάρος τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει στο πολιτικό σύστημα ο  πατριωτικός χώρος που πρεσβεύουν οι ΡΙΖΕΣ».

«Το κόμμα είναι έτοιμο οργανωτικά και πολιτικά για να διεκδικήσει μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο» δηλώνει από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος, λέει ωστόσο ότι είναι σε έντονο προβληματισμό για το εάν θα κατέβουν σε αυτές ή τις επόμενες εκλογές. Οι αποφάσεις για το χρόνο που θα επιλέξουν να κατέλθουν σε εκλογική αναμέτρηση, θα ληφθούν μετά την Πρωτοχρονιά.

Άλλωστε, ο κ. Μπαλτάκος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «κανένα από τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις 25 Ιανουαρίου και η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου σε κάλπες τον Μάρτιο».

Ιδρυτικά μέλη του δεξιού πατριωτικού κόμματος είναι ο Βασίλης Καπερνάρος και ο  Τάκης Μπαλτάκος, ενώ μετέχουν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και μέλη των σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικοί. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι το πατριωτικό κόμμα θα έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες και την εκλογική βάση που έχει μείνει πολιτικά άστεγη.