Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Με τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας υπό τον Αντώνη Σαμαρά ξεκινά και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη το πρώτο μήνυμα της Λεωφόρου Συγγρού για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει παρουσιαστεί στα social media και πάνω σε αυτό, όπως και στη φράση «επενδύουμε στην αλήθεια» θα στηριχθεί η καμπάνια της ΝΔ. 

«Κάποιοι παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια, εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε», είναι το σύνθημα που έχει δοθεί ήδη στη δημοσιότητα, ενώ από το πρωί λειτουργεί και το νέο site της ΝΔ, που όπως έλεγε στέλεχος της Συγγρού, με τον μοντέρνο σχεδιασμό του, έχει στόχο να είναι πιο φιλικό με την χρήστη και να επιτρέπει την άμεση σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, στα ψηφοδέλτια τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες, «υπάρχει συνωστισμός» στελεχών από όλη τη χώρα προκειμένου να συμπεριληφθούν στις γαλάζιες λίστες, τις οποίες έχουν αναλάβει να καταρτίσουν οι Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Μενέλαος Δασκαλάκης και Μανώλης Αγγελάκας, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός. 

Στο επικοινωνιακό κομμάτι ρόλο εκπροσώπου του κόμματος έχει αναλάβει η Μαρία Σπυράκη, λόγω της μεγάλης εμπειρίας της στη δημοσιογραφία και με δεδομένο ότι το ευρωκοινοβούλιο θα είναι κλειστό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Άλλωστε η μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Άννα Ασημακοπούλου θα είναι υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση επαναπατρισμού βουλευτών και στελεχών, με πρώτη τη βουλευτή Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδη. Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και μέχρι σήμερα ανεξάρτητη, συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «την καλωσόρισε στη μεγάλη Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».  

«Είναι βέβαιο ότι με την υποψηφιότητά της στο Νομό Δωδεκανήσων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα δυναμώσει τον αγώνα της Παράταξης, για μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 
Ισχυρό χαρτί πάντως στην προεκλογική καμπάνια της ΝΔ είναι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως δείχνουν και τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων, όπου ο πρωθυπουργός προηγείται σταθερά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Το μότο της Λεωφόρου Συγγρού θα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, αποτελεί τον εγγυητή της σταθερότητας για τη χώρα. 

Παράλληλα από τη ΝΔ θα ασκούν σκληρή κριτική στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λόγω της συμπόρευσης των δύο κομμάτων μέχρι σήμερα και επειδή εκτιμούν ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου αποτελεί μια δεξαμενή στην οποία μπορούν να προσεγγίσουν στελέχη προκειμένου να επιστρέψουν στη ΝΔ. 

Τα πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι συντονισμένα και στόχος θα είναι η αποδόμηση των όσων θα λένε τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα στελέχη του, προκειμένου ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια πριν ψηφίσει. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά του κ. Σαμαρά προς τον κ. Παπούλια πως «τις ήθελε ο λαός ούτε είναι απαραίτητες και γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια». 

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η επίθεση προς την Κουμουνδούρου με αφορμή τα όσα είπε η βουλευτής του κόμματος Θεανώ Φωτίου στον ΣΚΑΪ, ότι σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές και δεν πείσουν την Ευρώπη και τους εταίρους για το δήθεν πρόγραμμά τους, θα κάνουν αμέσως δημοψήφισμα. 

«Προφανώς, το ερώτημα που πρόκειται να θέσουν θα είναι “μέσα ή έξω από την Ευρώπη”, “μέσα ή έξω από το Ευρώ”. Αλλά ας το πουν ευθέως. Σήμερα, πριν από τις εκλογές. Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.