«Δεν ξέρω πώς θα πει το κόμμα, εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να το κάνει» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος για τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτώνται για τα προβλήματα της χώρας και εμείς θα είμαστε η καρικατούρα, θα μας ρωτούν γιατί διασπαστήκαμε. Η απαξίωση θα είναι η τιμωρία για τη διάσπαση, για την οποία κάποιος έχει την ευθύνη. Κάνουμε προσπάθεια να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση».

Ο ίδιος τόνισε ότι «από τη βάση μας λένε μη γίνει αυτό. Δεν είναι μόνο η διαίρεση των δυνάμεων, κάποιοι θα φεύγουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι προς αλλού».

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο ή και λίγο πιο πίσω. «Και τον Μάρτιο έλεγαν για 3,7%. Δε βλέπω θέμα μη εισόδου στη Βουλή. Βλέπω έναν άγνωστο Χ με το κόμμα Παπανδρέου» και πρόσθεσε:

«Δεν έχω έχθρα με τον κ. Παπανδρέου. Θέλουμε να τον πείσουμε να μην το κάνει. Σε μας είπε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει. Εάν αυτό γίνει, όμως, δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε μία λογική διάσπασης, αλλά να κοιτάξουμε τα θέματα της χώρας και των πολιτών της». 

Ο κ. Λοβέρδος είπε για τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου ότι «ήμασταν τέσσερις υπουργοί στη συνάντηση. Τον ρωτήσαμε αν διαφωνεί με κάτι στην πολιτική μας. Απάντησε όχι. Υπάρχουν 10 μεγάλα θέματα με τα οποία διαφωνήσαμε με τη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση δεν έγινε επειδή ταυτίζονται τα κόμματα. Το να κατηγορεί κάποιος για ταύτιση όταν δεν υπάρχει δεν είναι δίκαιο». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι «τo συνέδριο θα τα θέσει όλα από ηγεσία μέχρι θέση, αυτά του τα είπαμε» προσθέτοντας ότι δεν δημιουργείται «πολιτικό διακήβευμα που να θέτει το κόμμα Παπανδρέου».

«Εγώ διαγράφηκα από το ΠΑΣΟΚ», είπε για το κόμμα που δημιούργησε. «Δεν έκανα ποτέ εκλογές χώρια» πρόσθεσε έπειτα από σχετική ερώτηση.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε, τέλος, ότι θα κατέβει εκ νέου στη Β' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.