Τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, με αφορμή την άνοδο του Podemos και του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθεί στενά και σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Μάλιστα, εισάγει έναν νέο «όρο» το Tsiglesias (από την ένωση των ονομάτων του Αλέξη Τσίπρα και του Πάμπλο Ιγκλέσιας), ο οποίος, όπως σημειώνει, θα αντικαταστήσει τον όρο Merkozy.

Το πρακτορείο κάνει αναδρομή στην αρχή της κρίσης στην Ευρώπη και τονίζει πως τότε η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίζονταν μαζί και ασκούσαν πίεση στους ομολόγους τους. Τώρα, αναφέρει το Bloomberg, στην Ευρώπη δημιουργείται το δίδυμο Tsiglesias.

Οι νεαροί πολιτικοί αποτελούν το δίδυμο των ηγετών σε μια νέα «στροφή» κάνοντας το Tsiglesias, το Meskozy της επόμενης χρονιάς στην Ευρωζώνη.

Ακόμη, υπογραμμίζεται η συνεχής επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής του Podemos, αλλά και η συχνή ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Twitter. 

Ο συντάκτης του άρθρου υπογραμμίζει πως το πρώτο κύμα της κρίσης στην Ευρωζώνη (το 2010-2012) αφορούσε τον φόβο των επενδυτών για τη βιωσιμότητα του χρέους. Πλέον η κρίση χρέους έχει ουσιαστικά τελειώσει, ωστόσο, η οικονομική κρίση παραμένει και η ανεργία βρίσκεται σε υπερβολικά επίπεδα.

«Η οργή για το δεδομένο αυτό εκφράζεται ολοένα και περισσότερο στις δημοσκοπήσεις καθώς οι ψηφοφόροι στηρίζουν πολιτικούς που υπόσχονται να αλλάξουν το σύστημα» καταλήγει το άρθρο του Bloomberg για τους Tsiglesias, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos.