Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος κατηγορώντας τον για αλαζονεία, τονίζοντας ότι «είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας».

«Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γινεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Μια εκλογική μάχη που ο λαός μας δεν την ήθελε γιατί δημιουργεί κινδύνους τη στιγμή που η χωρα μόλις είχε βγει απο την ύφεση, μόλις είχε βγει προς την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας και παρ' όλα αυτά την έσυρε στις εκλογές μια μειοψηφία η οποία συνασπίστηκε με βουλευτές που συναθροίστηκαν με δυο κόμματα, απο το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η συμμαχία των ανεύθυνων και των ακραίων ακύρωσε οριστικά και καθε δυνατότητα συναίνεσης» τόνισε.

«Και πώς να κάνεις συναίνεση; Συναίνεση σε τι; Στον εκβιασμό από τη μειοψηφία της πλειοψηφίας της Βουλής Συναίνεση σε τι; Στην αστάθεια και στην αποσταθεροποίηση της χώρας τη στιγμή που σηκώνει κεφάλι; Στον εσωτερικό διχασμό; Στη διαίρεση; Και στην εξωτερική απομόνωση της χώρας;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά εκείνοι τα επέλεξαν. Εμείς σταθερά σταθήκαμε απέναντι. Εμείς στέκουμε όρθιοι και υπεύθυνα δικαιούμαστε τρία πράγματα: Την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου την οποία εκείνοι υπονομεύουν. Την ανάπτυξη που μόλις άρχισε και εκείνοι προσπαθούν να ματαιώσουν. Και τη δημοκρατική ομαλότητα την οποία εκείνοι με κάθε τρόπο δυναμιτίζουν». 

«Είδατε τι Έγινε με τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς τις τελευταίες ημέρες. Παρ' όλα αυτά από την αντιπολίτευση οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν τελικά Σταύρο Δήμα αλλά υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι ενέδωσαν σε εκβιασμούς που προκλήθηκαν με ψεύτικες κατηγορίες, οι οποίες βέβαια τελικά όλες κατέπεσαν. Όλες αποκαλύφθηκαν ως τουλάχιστον φαιδρές. Ούτε και ο δικός τους άνθρωπος, του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος δεν άντεξε, αυτή την παράδοξη συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και τη Χ.Α. Την είδε κόσμος. Κατάλαβε καθαρά ποια ειναι η παθογένεια της χώρας μας». 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πραγματική συναίνεση υπήρξε σε μια άλλη χωρα. «Σε μια χώρα που έγινε πραγματικότητα, που κινδύνεψε να πάει και αυτή σε πρόωρες εκλογές. Μιλάω για τη Σουηδία, εκεί οι δυνάμεις κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς συνασπίστηκαν πράγματι για να αποτραπούν οι εκλογές. Χαιρετίστηκε ως νίκη δημοκρατίας και σταθερότητας».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε:

«Όμως εδώ καποιοι έσυραν τη χώρα σε εκλογές εναντίον θέλησης του λαού και παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στις δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει συνεχώς. Στο τέλος θα ανατραπεί και θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατι ο κόσμος δεν τις ήθελε και γιατί μόνο εμείς έχουμε προγράμμα». 

«Πού θα βρουν τα λεφτά;»

«Για την επόμενη χρόνια έχουμε να λάβουμε σημαντικά χρήματα που αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε τα μισά από όσα λέει ότι θα κάνει δεν θα πάρουμε τίποτα. Και ακούστε γιατί: 

Αν προσπαθήσει να κανει κάποια απο αυτά που λέει θα λείψουν 35-38 δισ., 23 δισ. σε πρώτη φάση, κλπ. Αλλά εκτός απο τα 23 δισ. θα χρειαστούν και αλλα 15 αμέσως από την τρέχουσα στήριξη της ΕΚΤ στη ρευστότητα τραπεζών. Πού θα τα βρουν; 

Πριν αρχίσουν να εφαρμόζουν το προγράμμα τους θα τους λείψουν 35-38 δισ. και μετά άλλα 12 δισ. γιατί τόσο είναι το ελάχιστο έλλειμμα που δημιουργεί το προγράμμα τους. Τι θα κάνουν στις 28 Φερουαρίου οταν λήξει η παράταξη, θα ζητήσουν κι άλλη; Πόση; Θα την πάρουν; Πώς θα πληρώνουν τόκους; Θα κηρύξουν στάση πληρωμών;» είπε.

«Αντίθετα ο κόσμος ξέρει τι θα συμβεί όταν εμείς κερδίσουμε. Μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε κλείσει την τελευταία αξιολόγηση, θα έχουμε μπει στην επόμενη ημέρα με πιστωτική γραμμή στήριξης, θα εχει εξαλειφθεί η πολιτική αβεβαιότητα, θα πέσουν τα σπρεντς, θα βγούμε κανονικά σε αγορές. Δεκάδες επενδύσεις περιμένουν να ξεπεραστεί η σημερινή αβεβαιότητα, εμείς φέρνουμε επενδύσεις, οι άλλοι τις διώχνουν κατ´εξακολουθηση, γιατί τις θεωρούν ιδεολογικά αντιπάλους τους και περιμένουν τα πάντα από το κομματικό κράτος» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για αύξηση θέσεων εργασίας και επιτάχυνση της ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «αν όμως κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χωρα θα έμπαινε στην αβεβαιότητα και στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας».

Και συνέχισε: «Αυτά δεν είναι κινδυνολογία. Οφείλουμε να το λέμε και το λέμε γιατί πάμε στις εκλογές με όπλο την αλήθεια. Όχι κρύβοντας την αλήθεια».

«Συμφέρον μας για τη χώρα είναι να ανήκει στο ΝΑΤΟ. Όπου σκοτώνονται να μπουν στο ΝΑΤΟ τόσες άλλες χώρες, είναι άγνοια κινδύνου να λες αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας "άχρηστος οργανισμός"… Συμφέρον μας είναι και η φιλία και η ηρεμία και η ανάπτυξη σχέσεων με τους γείτονές μας: Άραβες, Ισραηλίτες, Μουσουλμάνους. Άγνοια κινδύνου είναι να νομίζεις ότι θα σε καλύψει στα δύσκολα η Γερμανική ανθελληνική Αριστερά Die Linke, ή η Ισπανική Podemos, ή η κυρία Λεπέν, η οποία – αν είναι δυνατόν! - σήμερα μας είπε ότι ο. κ Τσίπρας πνέει για τη Γαλλική Ακροδεξιά, ένα νέο άνεμο δημοκρατίας για την Ελλάδα!
Πόσο εύκολα συναντώνται τα άκρα!» τόνισε.

Παράλληλα τόνισε ότι ο κόσμος αντιδρά και σε κάτι ακόμη. «Προκαλεί αποστροφή η απίστευτη αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έφθασαν χθες να μας προειδοποιούν να μην πάρουμε μαζί μας τα έγγραφα διακυβέρνησης. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια διαχειριστήκαμε περισσότερα έγγραφα από όσα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν δει ποτέ στα μάτια τους. Μέρα με την ημέρα γυρίζει το κλίμα και γυρίζει σε βάρος τους και θα γυρίσει περισσότερο. Μοιάζουν μεθυσμένοι από την αλαζονεία που δεν βασίζεται στη δύναμη, αλλά στην άγνοια. Έχουμε μεγάλο σύμμαχο την αλήθεια, την αλήθεια θα πούμε στους πολίτες και με αυτή θα κερδίσουμε. Έχουμε μεγάλο όπλο την ευθύνη. Εμείς, ως υπεύθυνη δύναμη, δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα».