Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τα ξίφη τους για το χρέος και τη χρηματοδότηση της Ελλάδας διασταύρωσαν στο Mega ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης

Για ασάφεια και γενικολογία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας η ΝΔ μιλάει για την επόμενη μερά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ για το παρελθόν. Μιλώντας στο Mega, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ζήτημα νέων μέτρων και μειώσεων στις συντάξεις, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να το δεχτεί κανείς. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και με αλήθεια, διότι οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία, γιατί το 2009 είχαν πιστέψει αυτούς που έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν». 

Σχετικά με την προοπτική νίκης της ΝΔ, είπε: «Εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει ταβάνι με τους ψηφοφόρους που έχει πάρει, ενώ εμείς μπορούμε να μαζέψουμε τους ψηφοφόρους που χάσαμε». 

Αναφερόμενος στο χρέος είπε ότι είναι διαχειρίσιμο και βιώσιμο, εκτίμηση στην οποία συνηγορούν οι διεθνείς οργανισμοί και οι αγορές. «Αν υπάρξει πρόβλημα γενικότερο στον ευρωζώνη, τότε μόνο θα έρχουμε τεράστιο πρόβλημα κι εμείς» σημείωσε. 

Ότι η ΝΔ έχει επενδύσει εδώ και καιρό στην ιδέα του τρόμου και του φόβου έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του έχει σαφή στρατηγική. «Η Ελλάδα είναι μονίμως παγιδευμένη στην παγίδα του δημόσιου χρέους και μέχρι το 2022 να παράγει τεράστια δημοσιονομικά πλεονάσματα» επεσήμανε.

Για τη διαπραγμάτευση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα είναι συνολική και τόνισε ότι με τη νέα κυβέρνηση «είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο». 

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί την παράταση του προγράμματος είπε: «Δεν είναι θέμα παράτασης, αν πετύχουμε μια καλή συμφωνία για το χρέος, απομειώνονται και οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2015. Οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί από το 2012 για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η ΕΚΤ, εάν αποφασίσει να αγοράζει ομόλογα από τον Ιανουάριο, θα λυθεί και το πρόγραμμα της ρευστότητας.