Κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός οι ΑΝΕΛ

Κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός οι ΑΝΕΛ

Κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι από 5%, το ΠΑΣΟΚ 4%, και οι ΑΝΕΛ 2% που μένουν εκτός Βουλής.

Σε σχέση με την τελευταία μέτρηση που έγινε το διάστημα 15-17 Δεκεμβρίου η διαφορά περιορίζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μισή μονάδα. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε 31%, η ΝΔ 24,5%, το Ποτάμι 6,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ 5%, το ΠΑΣΟΚ 5% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα θεωρεί το 19% οικουμενική κυβέρνηση, το 15,5% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 14% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδυναμία, το 14% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και το 7,5% νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία. 

Το 46,5% εκτιμά πως η οικονομική κατάσταση της χώρας θα μάλλον ή σίγουρα θα χειροτερέψει, ενώ το 15,5% μάλλον ή σίγουρα θα γίνει καλύτερα. Το 19 εξαρτά την οικονομική κατάσταση της χώρας από το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο