Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Την Παρασκευή το απόγευμα στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθούν τελικά τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα δοθούν στην δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα υποψηφίων. 

Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι εκεί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα της  διεύρυνσης και τις συνεργασίες.

Εκεί θα κατατεθούν οι οποίες ενστάσεις υπάρχουν για πρόσωπα και… κόμματα  αφού όπως είναι γνωστό υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένες αντιρρήσεις  για τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Όπως μάλιστα σχολίαζε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τα πάθη ανάμεσα στα στελέχη που έφυγαν από την ΔΗΜΑΡ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που έμειναν στο  κόμμα του Φώτη Κουβέλη είναι ακόμα έντονα. 

Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα της συνεργασίας που θα έχει με τον Φώτη Κουβέλη όταν στην πρώτη προεκλογική ομιλία του άφησε να εννοηθεί  ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας όπως πιστεύουν κάποιοι . «Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν άγνωστο στον Φώτη Κουβέλη» έλεγε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.« Εξ αρχής ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν ξεκαθαριστεί τα πράγματα για το πως τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια μας». 

Σε ότι αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν προτίθεται να κατέβει σε κάποια περιφέρεια διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών αλλά θα προτιμήσει την υπουργοποίηση του.

Στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας , πρότεινε να διατεθούν 50 από τις 425 θέσεις υποψηφίων σε πολιτικά στελέχη άλλων κομμάτων και  σχηματισμών που θα συνεργαστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη δική του προγραμματική βάση ενώ επανερχόμενος στο θέμα των υποψηφίων πρόσθεσε. «Οι αντίπαλοί μας θα μας ήθελαν απομονωμένους, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χαρά», είπε για το θέμα των συμμαχιών και «βάση συγκρότησης των συμμαχιών μας είναι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», στην επικαιροποιημένη μάλιστα μορφή του, πλην όμως «δεν μπαίνουμε σε λογική παζαριών, δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας». 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πάντως και στην μεγάλη πληγή του ΣΥΡΙΖΑ την πολυφωνία λέγοντας: «Πρέπει όμως να προσέξουμε ταυτόχρονα τι κάνουμε εμείς, ιδίως την παρουσία μας στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Ο χρόνος είναι λίγος…» ειπε. 

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί Διαρκές Συνέδριο στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο στο οποίο θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας αφού θα παρουσιαστεί το όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.