Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ιστορικό στέλεχος θέλει να θέσει επικεφαλής του Επικρατείας το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτιά του για να σηματοδοτήσει την ενότητα και την συνέχεια της παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητιούνται τα ονόματα των Δημήτρη Κρεμαστινού και Απόστολου Κακλαμάνη, ενώ για μερικές ώρες "έπαιξε" και το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη για το ενδεχόμενο που η Φώφη Γεννηματά θα ήταν υποψήφια στην α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών. 

Ωστόσο, η κ. Γεννηματά έκλεισε το απόγευμα στην β' Αθηνών, κάτι που επιθυμούσε και η ίδια γνωρίζοντας ότι το όνομά της διαθέτει ακόμη εκλογική απήχηση στα λαϊκά στρώματα της μεγάλης περιφέρειας. 

Εκεί θα κατέβουν και οι Ανδρέας Λοβέρδος, Πύρρος Δήμας και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ενδεχομένως και οι Παντελής Καψής και Νίκος Μπίστης. Στην α' Αθηνών θα είναι υποψήφια και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη

Το ΠΑΣΟΚ θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του και τον πρώην ευρωβουλευτή του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιώργο Χατζημαρκάκη. Ο Χατζημαρκάκης θα είναι υποψήφιος είτε στην περιφέρεια Λασιθίου, είτε στο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση. Στο Επικρατείας μπορεί να ενταχθούν και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ή και καθηγητές όπως ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης. Δεν αποκλείεται και η συμμετοχή του πρώην υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη. 

Τα ψηφοδέλτια έχουν κλείσει σε ποσοστό 80% ανέφερε χθες μέλος της επιτροπής ψηφοδελτίων που συνεδρίασε επί ώρες στο Κάραβελ για να πάρει αποφάσεις. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι Γιώτα Γαζή, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Φελώνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Τάκης Ρήγας. 

Για την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ακούστηκε το όνομα της Εύας Καϊλή. Δεν θεωρείται πιθανό να επιλεγεί όπως υπονόησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αλλιώς θα μπορούσε να οριστεί το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κυριάκος Πιερρακάκης.