Το ΚΚΕ με μήνυμά του στον λαό για τη νέα χρονιά, απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και με αισιοδοξία στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ, αναφέρει το μήνυμα του κόμματος, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, για να ξεπεράσει ο λαός τις δυσκολίες, τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά και τις αυταπάτες, ώστε να γίνει τη νέα χρονιά ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή.

«Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, με πραγματική ευημερία για τον λαό και τα παιδιά του. Γι' αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και μέσα στο λαϊκό κίνημα και μέσα στο Κοινοβούλιο» επισημαίνει το μήνυμα.

Η νέα χρονιά, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για τον λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, στην κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάξει τα δικά του όπλα τα οποία είναι ο αγώνας και η συμμαχία του για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του που θυσιάζονται στον βωμό της επιβίωσης ενός σάπιου συστήματος, η μη αναγνώριση του χρέους γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός, το αίτημα για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, «να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν», ο στόχος της αποδέσμευσης από την ΕΕ και ο στόχος για κοινωνικοποίηση του πλούτου, για να μπορεί να πάρει ο λαός στα χέρια του τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, κινούνται μέσα στα δεσμά της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που φέρνει κέρδη και προνόμια στους λίγους, φτώχεια και ανεργία στους πολλούς. Καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι με την επιστροφή στην όποια καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να ανακάμψουν και το λαϊκό εισόδημα, τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015» υπογραμμίζει το μήνυμα του κόμματος προσθέτοντας ότι «την επόμενη μέρα, ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό, γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι τον λαό, ενώ θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού».

«Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού και δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ» καταλήγει το μήνυμα του κόμματος για τη νέα χρονιά.

TAGS