Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Ο πλουραλισμός που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή των συνιστωσών καλά κρατεί ακόμα και σήμερα που επίσημα έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Γιάννης Τόλιος και Θεανώ Φωτίου πρωταγωνίστησαν στον νέο γύρω «φάλτσων» από την Κουμουνδούρου. 
 
Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των βασικών συντελεστών του οικονομικού προγράμματος, λέει σε τηλεοπτικό παράθυρο, το πώς θα γίνει η διαπραγμάτευση και πως δεν πρόκειται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονομερείς ενέργειες, την ίδια ώρα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Τόλιος βάζει φωτιά στην Κουμουνδούρου
 
Διαγράφει μόνος του επικαλούμενος τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τόκους και χρεολύσια, απαξιώνει τη σημασία μια χρεοκοπίας για τη χώρα, ενώ δηλώνει έτοιμος να αναμετρηθεί με οποιαδήποτε εξέλιξη στην ευρωζώνη. 
 
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους και μιλώντας στο ACTION 24, είπε πως οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις του Συνεδρίου του κόμματος αναφέρουν ξεκάθαρα σε διακοπή της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. 
 
Όταν ρωτήθηκε μάλιστα «αν αυτό είναι πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία» ο κ. Τόλιος απάντησε: «ε, και;». Ο κ. Τόλιος δεν σταμάτησε εκεί είπε για τις διαφορετικές απόψεις των κ. Μηλιού και Σταθάκη πως «ο καθένας μπορεί να εκφράζει προσωπικές απόψεις», ενώ κλείνοντας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζει τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης. 
 
«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε. Ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει. Σίγουρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον ελληνικό λαό» αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. 
 
Από την άλλη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε να εννοηθεί πως και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος παραμένει στο κάδρο. 
 
«Ένα είναι η δύναμη μας, ο ελληνικός λαός. Τον λαό ακούμε και τον λαό ακολουθούμε. Καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι όπως γινόταν τόσα χρόνια. Οτιδήποτε συζητιέται στις διαπραγματεύσεις θα το ξέρει ο ελληνικός λαός και θα συμμετέχει», είπε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία.