current views are: 5

31 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:21

Σταμάτης: Ομολογούν ότι θα πάνε τη χώρα σε χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ

Σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τόλιο και Μηλιό για τις δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Δημοσίευση 10:21’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τόλιο και Μηλιό για τις δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τόλιο και Μηλιό για τις δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης τονίζει στη δήλωσή του ότι τόσο ο κ. Μηλιός όσο και ο κ. Τόλιος αποκάλυψαν με τις δηλώσεις του το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για διακοπή της πληρωμής των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων. Αυτό όπως τονίζει θα οδηγήσει αυτόματα τη χώρα σε χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ. «Και το ξέρουν καλά, αλλά εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα» ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι, δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων. Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεωκοπία και την έξοδό της από το Ευρώ. Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Σταμάτη με ανακοίνωσή του πως «η κυβέρνηση με μπαγιάτικη κινδυνολογία προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική της πολιτική».

«Εγκληματίες είναι αυτοί που εγκληματούν συνειδητά σε βάρος της Χώρας», ανταπάντησε ο κ. Σταμάτης

Μύλος με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των βασικών συντελεστών του οικονομικού προγράμματος, λέει σε τηλεοπτικό παράθυρο, το πώς θα γίνει η διαπραγμάτευση και πως δεν πρόκειται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονομερείς ενέργειες, την ίδια ώρα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Τόλιος βάζει φωτιά στην Κουμουνδούρου
 
Διαγράφει μόνος του επικαλούμενος τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τόκους και χρεολύσια, απαξιώνει τη σημασία μια χρεοκοπίας για τη χώρα, ενώ δηλώνει έτοιμος να αναμετρηθεί με οποιαδήποτε εξέλιξη στην ευρωζώνη. 
 
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους και μιλώντας στο ACTION 24, είπε πως οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις του Συνεδρίου του κόμματος αναφέρουν ξεκάθαρα σε διακοπή της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. 
 
Όταν ρωτήθηκε μάλιστα «αν αυτό είναι πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία» ο κ. Τόλιος απάντησε: «ε, και;». Ο κ. Τόλιος δεν σταμάτησε εκεί είπε για τις διαφορετικές απόψεις των κ. Μηλιού και Σταθάκη πως «ο καθένας μπορεί να εκφράζει προσωπικές απόψεις», ενώ κλείνοντας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζει τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης. 
 
«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε. Ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει. Σίγουρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον ελληνικό λαό» αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τόλιου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο κ. Μηλιός εμμέσως τις επιβεβαίωσε. 

Από την άλλη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε να εννοηθεί πως και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος παραμένει στο κάδρο. 
 
«Ένα είναι η δύναμη μας, ο ελληνικός λαός. Τον λαό ακούμε και τον λαό ακολουθούμε. Καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι όπως γινόταν τόσα χρόνια. Οτιδήποτε συζητιέται στις διαπραγματεύσεις θα το ξέρει ο ελληνικός λαός και θα συμμετέχει», είπε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία.


σχετικα αρθρα