Οι έπαινοι για όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και εφέδρους κυριαρχούν στο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια που απευθύνει παραμονή πρωτοχρονιάς προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όχι άδικα, καθώς απέδειξαν με το ατύχημα στο «Norman Atlantic» την προσήλωσή τους στο καθήκον, την αυταπάρνηση που τους διακρίνει και τις ικανότητες που έχουν αποκτήσει μετά από σκληρή εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο όνομα της Ελληνικής Πολιτείας και της Δημοκρατίας, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη για τις σημαντικές υπηρεσίες που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και όποτε απαιτείται, με αυταπάρνηση, επιτελείτε προς την πατρίδα και τον απλό Έλληνα πολίτη, σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικρατείας.

Με την καθημερινή σας πρακτική, τη σημαντική εθνική σας προσφορά, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, το έτος που πέρασε, επιτελέσατε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο την αποστολή σας στο πλαίσιο του Συντάγματος και στο όνομα του ελληνικού λαού, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος.

Μέσα από τις πολυδιάστατες δραστηριότητες, που επιτελέσατε με απόλυτη επιτυχία, αναδείξατε το αξιόμαχο των ελληνικών όπλων και την ποιότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεντρώσατε, για μια ακόμη χρονιά, το θαυμασμό και την εκτίμηση όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των φίλων και Συμμάχων της χώρας μας».

Σχετικά πρόσφατα το Ισραήλ , που θεωρείται ότι διαθέτει μαζί με τις ΗΠΑ την καλύτερη Πολεμική Αεροπορία, εξήρε τις ικανότητες των ελλήνων πιλότων μετά από κοινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Τελ- Αβίβ. Ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να διαθέτει η χώρα μας ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις «Παρά την οικονομική κρίση, διατηρήσαμε την αμυντική ικανότητα και την αποτρεπτική μας ισχύ σε ένα ρευστό και ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον, υψηλών απαιτήσεων, περιρρέουσας αστάθειας και εθνικών υποχρεώσεων. Χάρη σε αυτές στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που διαθέτουμε , αποδείξαμε ότι η Ελλάς μπορεί να ανταποκριθεί στο στρατηγικό της ρόλο, που η γεωγραφική θέση, η ιστορία και o πολιτισμός της, επιτάσσουν».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το 2015 υπογραμμίζει ότι:

«Στο ξεκίνημα του νέου έτους η πατρίδα μας περνάει μια δύσκολη στιγμή. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι κατάφερε η ελληνική κοινωνία, με στερήσεις και θυσίες, μέχρι τώρα. Η επιτυχής αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα, συνέχεια, αλληλοκατανόηση και συναίνεση.

Η καλλιέργεια πνεύματος διχασμού, εσωστρέφειας και μεμψιμοιρίας υπονομεύει τους εθνικούς μας στόχους και προσβάλλει την εθνική ομοψυχία, την οποία έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Τη νέα χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, θα λειτουργήσουν ως πυλώνας για την προαγωγή της εθνικής προσπάθειας για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

Και καταλήγει:

« Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και αντοχές για να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα και για να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι στην Ελλάδα μας».

Γ. Κοκ.