Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Στα χαρακώματα είναι οι καθαρόαιμοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι νεοφερμένοι του ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια.  

Όπως έλεγε στο newpost κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μπει στη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κομματικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς ενόψει εκλογών, ωστόσο Αριστεροί και πασοκογενείς «σφάζονται» για τη κυριαρχία στα ψηφοδέλτια. «Έχουν μπει στις λίστες πολλά προβεβλημένα και γνωστά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική δύναμη που θα προκύψει, να απαρτίζεται κυρίως από στελέχη που δεν ανήκουν στην πραγματική Αριστερά» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για μια «κυβέρνηση της Αριστεράς», ωστόσο οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ τραβούν τις πιο ευαίσθητες χορδές των γνήσιων αριστερών Συνασπιστών. Οι τελευταίοι έχουν ήδη θέσει το ζήτημα στο επίκεντρο των αποφάσεων και εγείρουν αίτημα να μην είναι περισσότερα τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος είναι μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς ότι – 25 ημέρες πριν από τις εκλογές- ζητούν να επανεξεταστούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει έντονα και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Κλειστό του TAE KWON DO, ενώ δεν αποκλείεται η αριστερή πτέρυγα να απευθύνει δημοσίως «προειδοποιήσεις» στην ηγεσία για «αλλαγή πλεύσης», ώστε «να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως όλοι οι άλλοι».