Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μη πληρωμών των τόκων και των χρεολυσίων.

Την απόφαση του συνεδρίου τους την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να πάει την χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Μάλιστα όπως είπε πρόκειται για το πιο «επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ο λαός».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά:

«Δημοσιογράφος: Ακούσατε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια;

Α. Σαμαράς: Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. 
Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. 
Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!».

Νωρίτερα και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης εξαπέλυσε από την πλευρά του σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τόλιο και Μηλιό για τις δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Σταμάτης τόνισε στη δήλωσή του ότι τόσο ο κ. Μηλιός όσο και ο κ. Τόλιος αποκάλυψαν με τις δηλώσεις του το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για διακοπή της πληρωμής των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων. Αυτό όπως τονίζει θα οδηγήσει αυτόματα τη χώρα σε χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ. «Και το ξέρουν καλά, αλλά εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα» ανέφερε.