current views are: 2

1 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:49

Πλήρη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τη ΝΔ καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις

Την  πλήρη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος  για τη ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, θα επιχειρήσει η ηγετική ομάδα οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ 

Δημοσίευση 17:49’
αρθρο-newpost

Την  πλήρη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος  για τη ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, θα επιχειρήσει η ηγετική ομάδα οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Την  πλήρη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος  για τη ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, θα επιχειρήσει η ηγετική ομάδα οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ να εκμεταλλευτούν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις που ήθελαν όλον τον συντονισμό να τον έχουν οι επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού και όχι το Μέγαρο Μαξίμου. Όπερ σημαίνει ότι το επικοινωνιακό στρατηγείο της ΝΔ μεταφέρεται στα γραφεία του κόμματός. 

Με δεδομένο ότι ο κομματικός μηχανισμός θα είναι σε πλήρη κινητοποίηση και εγρήγορση από την λεωφόρο Συγγρού έχουν ήδη απευθυνθεί σε έμπειρα στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Θανάσης Μπούρας ο Γιώργος Καλατζής και άλλοι που γνωρίζουν τον κομματικό μηχανισμό σαν την παλάμη τους. Στην ομάδα συντονισμού μετέχει ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος που θα έχει και τον προτελευταίο λόγο για τις επαφές που απαιτούνται για την συγκρότηση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, καθώς τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αυτό που αναζητούν τώρα στην λεωφόρο Συγγρού είναι η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Αυτό που προκρίνεται μέχρι στιγμής είναι η στρατηγική των υψηλών τόνων , της ευθείας επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της πόλωσης.

Παράλληλα, η ΝΔ θα πρέπει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του μοναδικού φορέα που διασφαλίζει την ομαλότητα, την ευθύνη και την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να βγει η χώρα από την κρίση.

Βέβαια αυτά τα δύο δεν συνάδουν, γεγονός που προκαλεί ήδη την δημιουργία δύο τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος .Από την μια πλευρά βρίσκονται όσοι υποστηρίζουν ότι η κινδυνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανάδειξη της ΝΔ ως την μοναδική δύναμη που οδηγεί την χώρα εκτός κρίσης, και οι υπόλοιποι –μετριοπαθέστεροι- που επιμένουν ότι η ΝΔ θα πρέπει να έχει δικό της προεκλογικό λόγο και να μην παρασυρθεί στην κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι πολίτες τελικά θα την απορρίψουν.

Οι πρώτες σκέψεις στο επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού είναι να  συνυπάρξουν και οι δύο «ομάδες» και η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι διμέτωπη .Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τις επόμενες ημέρες συγκεκριμένα στελέχη να απαντούν στις κινδυνολογίες του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογο ύφος και από την άλλη τα υπόλοιπα στελέχη θα αναπτύσσουν την στρατηγική του κόμματος για την επόμενη ημέρα.


σχετικα αρθρα