current views are: 1

1 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:12

Ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν προχώρησαν σε… «γάμο» με τη ΔΗΜΑΡ

Το τέλος της πολυσυζητημένης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ έφερε τελικά ανακούφιση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Δημοσίευση 16:12’
αρθρο-newpost

Το τέλος της πολυσυζητημένης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ έφερε τελικά ανακούφιση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Το τέλος της πολυσυζητημένης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ έφερε τελικά ανακούφιση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού το θέμα της διεύρυνσης αποτελούσε ένα από τα αγκάθια στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά το τέλος της αταίριαστης σχέσης και οι δυο πλευρές προσπαθούν  να μειώσουν τις ζημιές τους αφού τα σχόλια που ακούγονται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χρησιμοποίησε την ΔΗΜΑΡ για να πάει η χώρα σε εκλογές και τώρα την  «πουλάει» ενώ για την ΔΗΜΑΡ ότι δεν κατάφερε να διαπραγματευτή σωστά ούτε το παρών που είπαν τα στελέχη της  για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κοινό μυστικό πάντως είναι ότι το ναυάγιο δρομολογήθηκε μετά και την επίσημη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι το  ψηφοδέλτιο επικρατείας του  ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λειτουργήσει  ως δέλεαρ για την όποια συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές και την ΔΗΜΑΡ.

Το περίεργο είναι ότι ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να αντιδράσει καθυστερημένα, αφού σύμφωνα με απόλυτα ασφαλής πληροφορίες είχε ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη από τον Αλέξη Τσίπρα περίπου πριν από ένα μήνα. Τα υπόλοιπα περί διαφορετικής άποψης για την στάση που θα κρατήσει  μια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του χρέους, ήρθαν πολύ καθυστερημένα και γι αυτό δεν έγιναν πειστικά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται πάντως αύριο από την ΚΕ του κόμματος του, να απευθύνει  ακόμα  και αυτή την ύστατη στιγμή  μήνυμα προς την ΔΗΜΑΡ προκειμένου να μεταπείσει τα στελέχη της ότι πρέπει να συμπορευθούν αυτή την δύσκολη στιγμή. Θα καλέσει ακόμα όσα στελέχη από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο της αριστεράς συμφωνούν με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης να συμπορευτούν με το ΣΥΡΙΖΑ για μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα δώσει τέλος στα μνημόνια.

Προφανώς, όπως δείχνουν όλα, το μήνυμα προς την ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να βρει τον παραλήπτη του. Εκτός και αν το γράμμα το πάει ο Άγιος Βασίλης…


σχετικα αρθρα