Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το Σάββατο το πρωί τελικά και όχι σήμερα το απόγευμα όπως είχε προγραμματιστεί θα ανακοινωθούν και επισήμως τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ Αυτή θα είναι και η εύκολη διαδικασία αφού θα  γνωστοποιηθούν  οι υποψηφιότητες που θεωρούνται δεδομένες και έχουν ήδη πάρει τη έγκριση των Νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύσκολα θα έρθουν όταν στη συζήτηση θα μπουν ονόματα όπως της Θεοδώρας Τζάκρη ή άλλων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ακόμα και αυτό μοιάζει να είναι πιο εύκολο σήμερα αφού μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα όσοι δεν βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια του Ευάγγελου Βενιζέλου ή του Γιώργου Παπανδρέου. 

Σίγουροι από τους ανεξάρτητους βουλευτές θεωρούνται ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Χρυσούλα Γιαταγάνα καθώς και η Ραχήλ Μακρή. Ιδιαίτερα για την τελευταία αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει κάποιες ενστάσεις τελικά η γενική της στάση κρίνεται θετική

Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο επικρατείας για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος το σίγουρο είναι ότι αυτή την φορά δεν συμπεριλαμβάνεται η Θεανώ Φωτίου ενώ αντίθετα πληροφορίες λένε ότι συζητείται έντονα το όνομα του Καθηγητή Πανεπιστήμιου  Κώστα Βεργόπουλου, του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη και του καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλου σε μη εκλόγιμη θέση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί μέσα από τις επιλογές που θα κάνει για το ψηφοδέλτιο επικρατείας να δώσει το στίγμα της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιθυμεί να έχει σε αυτή την νέα Βουλή αφού στην προηγούμενη πλήρωσε μερικές φορές ακριβά κάποιες επιλογές του. 

Πάντως σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη του να κάνουν σωστές επιλογές και όχι με βάση τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες.