Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σήμερα το όνομα, το μεσημέρι διακήρυξη με 200 υπογραφές και αύριο το απόγευμα οι ανακοινώσεις. Γενικώς το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα ανοίξει σε… δόσεις τα χαρτιά του αποκαλύπτοντας την συνολική εικόνα. 

Μέχρι αργά χθες το βράδυ γίνονταν συσκέψεις στο Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου εδρεύει και το στρατηγείο του πρώην πρωθυπουργού με στόχο να μπουν οι τελευταίες πινελιές στο νέο εγχείρημα που καλείται να βουτήξει στα βαθιά και να εξασφαλίσει τουλάχιστον την συμμετοχή του στο νέο κοινοβούλιο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βουτήξει στο «Ποτάμι» προσπαθώντας να αποσπάσει το τμήμα των ψηφοφόρων του που εκφράζεται από καταστάσεις πιο νεωτερίστικες και light , ενώ θα εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και στις ευθύνες για την μη έξοδο από το Μνημόνιο, όπως επίσης και στον ΣΥΡΙΖΑ  κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και προσπαθώντας να πάρει για το κόμμα του τις ψήφους των λεγόμενων «παπανδρεϊκών ψηφοφόρων» που απελπίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. 

Στο μεταξύ η Χαριλάου Τρικούπη θα κάνει σχεδόν το…παγώνι και θα αποφεύγει την ευθεία αντιπαράθεση με το κόμμα Παπανδρέου. Όταν θα γίνουν ανακοινώσεις για την ίδρυση του νέου φορέα θα ακολουθήσει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και όχι του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου που γενικώς θα δείχνει να σνομπάρει την ύπαρξη του νέου κόμματος. 

Αυτή η στρατηγική δεν θα ισχύει σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. Η κατεύθυνση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να χτυπάνε τον ίδιο τον Παπανδρέου και όσα δεν έκανε ως πρωθυπουργός, όμως η σκληρή επίθεση θα επικεντρώνει στο σήμερα και στην επιλογή του να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο γιος του ιδρυτή του κόμματος, όχι για πολιτικούς αλλά για προσωπικούς λόγους. 

Ο Βενιζέλος θέλει πάση θυσία το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί τρίτο κόμμα για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό καταστρώνει ήδη την στρατηγική του απέναντι στο Ποτάμι το οποίο θα επιδιώξει να πετάξει στις όχθες του παραπολιτικού, φλύαρου και επικοινωνικού εγχειρήματος που δεν έχει σοβαρές θέσεις και προτάσεις.