Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται σε συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες ο κ.K.  Καραμανλής εξ αφορμής δημοσιευμάτων που τον εμπλέκουν με ποικίλους τρόπους στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός – όπως ισχυρίζονται συνομιλητές του- ουδέποτε επιχείρησε να διοχετεύσει οποιαδήποτε πληροφορία ή κρίση  σχετικά με πρωτοβουλίες προσωπικοτήτων που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις του πρωην και του νυν Προέδρου της ΝΔ, αφού ο κ. Καραμανλής δεν έχει σε καμία περίπτωση  εμφανιστεί επικριτικός έναντι του κ. Σαμαρά. Μάλιστα- όπως οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν- υπάρχει θετικό κλίμα σε όποιες συνομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί  ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι σήμερα. “Πρέπει να γίνει σαφές οτι ο κ. Καραμανλής κόπιασε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και ποτέ δεν θα ήθελε να δει την παράταξη κατακερματισμένη” επισημαίνει παλιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζει καλά τα όσα συμβαίνουν στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και στα στρατόπεδα  και των δυο πλευρών.
Σχετικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Καραμανλής έχε,ι μέχρι αυτή την ώρα,  επιφυλαχθεί να εκφράσει τις όποιες κρίσεις και εκτιμήσεις του αφού μια τέτοια πρωτοβουλία είναι απολύτως βέβαιο οτι θα προκαλούσε σοβαρές αναταράξεις σε πολλά επίπεδα.
Είναι στο μεταξύ γνωστό οτι  έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς παράπονα εκ μέρους στελεχών του “καραμανλικού μπλοκ” για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται απο μια μικρή μειοψηφία στελεχών του περιβάλλοντος Σαμαρά.
Στο μεταξύ η διαρροή μέσω δημοσιευμάτων απο το περιβάλλον του κ. Σαμαρά περί εξομάλυνσης  των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές ικανοποίησε την Παναγή Κυριακού και οι στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού υποδέχθηκαν με συγκρατημένο ενθουσιασμό την είδηση.
“Ποτέ απο την δική μας πλευρά δεν είχαμε ανοιχτά θέματα ούτε καχυποψία με τον κ. Σαμαρά ή με συνεργάτες του” τονίζουν στελέχη του περιβάλλοντος Καραμανλή.
Ωστόσο σχετικά με την διαρροή εκ μέρους του σκληρού πυρήνα των “σαμαρικών” για δήθεν αδιαφορία του κ.΄Καραμανλή στην περίπτωση του κ. Γκιουλέκα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πολιτικοί φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους απο την συμπρωτεύουσα τονίζουν οτι έδωσαν μεγάλη μάχη για την εκλογή Γκιουλέκα και έκαναν όσα περισσότερα μπορούσαν στο μέτρο που ο υποψήφιος δήμαρχος τους αξιοποίησε.