Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Τη συνεργασία του με το κίνημα Ευρώπη Οικολογία, πάνω στο τρίπτυχο έξυπνη ανάπτυξη, αναχαίτιση κλιματικής αλλαγής και πολιτισμό, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το Ποτάμι.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θοδωράκης άσκησε εκ νέου κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη μεν ,ότι συνεχώς λέει «ναι σε όλα» και τον δε, ότι αρνείται τα πάντα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σωστή πολιτική διαμάχη για τη χώρα. Δεν γίνεται καμία αναφορά στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού για την προεκλογική περίοδο υπογραμμίζοντας ότι τα κόμματα «κοιτιούνται στον καθρέφτη και λένε τι ωραίοι που είμαστε» οδηγώντας τη χώρα στην απομόνωση.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχεται για τις συνεργασίες με εν ενεργεία βουλευτές και παλιά πολιτικά πρόσωπα, είπε: «όταν δημιουργήθηκε το Ποτάμι είπαμε από τη πρώτη στιγμή ότι σύμμαχοί μας θα είναι αυτοί που έχουν δώσει τις μάχες στο παλιό πολιτικό σύστημα. Το Ποτάμι είναι καινούργιο κίνημα, από την άλλη όμως υπάρχουν οι σύμμαχοί μας, πρόσωπα που έχουν έρθει σε ρήξη με το παλιό».