current views are: 1

2 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:16

Μαξίμου: Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικοί λογαριασμοί Σαμαρά και Τσίπρα

Με στόχο την πρωτιά της ΝΔ, την οποία πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως λέει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. 

Δημοσίευση 14:16’
αρθρο-newpost

Με στόχο την πρωτιά της ΝΔ, την οποία πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως λέει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. 

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Με στόχο την πρωτιά της ΝΔ, την οποία πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως λέει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Η ΝΔ προβάλλει το δίλημμα «περιπέτεια ή σταθερότητα», και στέλνει μήνυμα «αντιΣΥΡΙΖΑ συσπείρωσης» στοχεύοντας σε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εξ αρχής αποφάσισαν να καταφύγουν στην ασφαλή μέθοδο των διλημμάτων, τα οποία εφεξής θα θέτει ευθέως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όπως έπραξε και την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, αλλά με την διευκρίνιση πως αυτά θα τίθενται πλέον όχι στους οπαδούς του, αλλά σε εθνικό ακροατήριο. Ο Πρωθυπουργός θα κάνει στοχευμένες περιοδείες και ομιλίες ανά την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, δεν θα ακολουθήσει το ρυθμό του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εντός των ημερών θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα επισκέψεων του κ. Σαμαρά, ενώ αναμένεται ευρύτερη κινητοποίηση δυνάμεων για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών.
 
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο στην οικονομία, αλλά και η σύγχυση που αναδεικνύεται στο ΣΥΡΙΖΑ για στρατηγικής σημασίας ζητήματα, ακόμα και οι αντικρουόμενες θέσεις για την οικονομία και κυρίως για την επόμενη μέρα, διαμορφώνει όρους αλλαγής των κανόνων του παιχνιδιού, άρα και της έκβασης του. Πως θα ξεκαθαρίσουν οι πολιτικοί λογαριασμοί των κκ. Σαμαρά και Τσίπρα; «Με τη σύγκριση που θα κάνει η κοινωνία» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, αν και έμπειρος πολιτικός τονίζει πως «δεν μπορείς να προεξοφλήσεις το αποτέλεσμα μιας εκλογής όταν υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δεν το έχουν ξεκαθαρίσει». Ως εκ τούτου, θα υπάρξει και ειδικό σχέδιο προσέλκυσης των αναποφάσιστων, ενώ πρέπει να αντιμετωπισθεί και το φαινόμενο να υπάρξει μεγάλη αποχή που είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στις ευρωεκλογές.
 
Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα έχει στην κορυφή της την επικοινωνία και θα προβάλλουν το κυβερνητικό έργο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ δεν έχει καμία τύχη να υιοθετηθεί το ανεπίσημο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ (ήδη το έθεσε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης) για ντιμπέιτ των αρχηγών.
 
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δείχνει πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, κάτι που όμως αρκετοί υπουργοί αποφεύγουν να το πουν δημοσίως, προφανώς διότι δεν αισθάνονται και τόσο σίγουροι. Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να λένε ότι η ΝΔ θα έχει πρόβλημα εάν ηττηθεί με διαφορά πέντε μονάδων, κάτι όμως που μόνο ως αστείο, χαρακτηρίζεται από τους επιτελείς του κ. Σαμαρά που επιμένουν, με βάσει τις δημοσκοπήσεις που αναλύουν, ότι το κόμμα τους θα είναι πρώτο.


σχετικα αρθρα