Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την οικονομία και την επόμενη μέρα στη χώρα βάζει στο τραπέζι της προεκλογικής αντιπαράθεσης η Λεωφόρος Συγγρού, καθώς τα γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι εκεί υπερτερεί η ΝΔ, την ώρα μάλιστα που από τον ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα που υπάρχει είναι μόνο οι «καταστροφικές» και αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής η ΝΔ έβαλε στη γραμμή επίθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την παύση πληρωμής των τόκων και των χρεολυσίων, και τις καταθέσεις των πολιτών. Αιτία στάθηκαν οι καινούριες αναφορές του Γιάννη Τόλιου περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους Έλληνες καταθέτες.

Τα πυρά προς την Κουμουνδούρου εξαπέλυσε εκ νέου ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έχει αναλάβει μεγάλο βάρος στην προεκλογική επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταμάτης που θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, για να μην δεσμεύεται από τον εκλογικό νόμο και να μπορεί να σχολιάζει εκ μέρους του κ. Σαμαρά, εξαπέλυσε πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το Plan B του κόμματος του κ. Τσίπρα είναι θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. 

Οι προεκλογικές περιοδείες

Το πρωί του Σαββάτου αρχίζουν και οι προεκλογικές περιοδείες της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να επισκέπτεται πρώτα χωριά της Καρδίτσας και το απόγευμα στις 18:30 θα κάνει την πρώτη κεντρική ομιλία στην Λάρισα, ενώ θα ακολουθήσουν Πελοπόννησος και Ιόνια νησιά.

Όπως τόνιζαν από τη Λεωφόρο Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει δυνατά μπροστά, καθώς παραμένει σταθερά το δυνατό χαρτί της ΝΔ - όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος έχει αποφασίσει, λένε, να πάρει πάνω του το παιχνίδι, ως «εγγυητής της σταθερότητας» για τη χώρα, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης προς τους πολίτες.

Στόχος των γαλάζιων στελεχών είναι να ενισχύσουν το φιλολαϊκό προφίλ του κ. Σαμαρά με βάση δύο βασικά ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων: την καταλληλότητα για πρωθυπουργία, όπου υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι σε όλες τις μετρήσεις οι πολίτες θεωρούν ότι είναι ο ικανότερος να οδηγήσει την χώρα εκτός μνημονίου.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό που κρίνεται στις εκλογές αυτές, είναι ποιος θα διαχειριστεί το χρέος, ποιος θα διαχειριστεί τις συμφωνίες για την επόμενη μέρα που βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση.

Η πρώτη γεύση της γαλάζιας προεκλογικής καμπάνιας δόθηκε χτες το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού, όπου ο κ. Σαμαράς είχε προσκαλέσει ανοικτά φίλους και στελέχη του κόμματος να παρευρεθούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, εκδήλωση που έλαβε όπως είναι φυσικό έντονο πολιτικό χρώμα.