Εκτενή αναφορά στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κάνουν οι Financial Times σημειώνοντας ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εκλογές, αφού μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς δυνάμεων.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου απήλαυσε μία προσοδοφόρα θητεία σε διεθνείς διαλέξεις από την ημέρα που άφησε το πρωθυπουργικό γραφείο το 2011 στο απόγειο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Τώρα ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση ως αρχηγός ενός "κόμματος μπαλαντέρ" που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη χώρα, στις 25 Ιανουαρίου» αναφέρεται.

«Το κόμμα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη σε δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας η συντάκτρια των FT τονίζει ότι το κόμμα Παπανδρέου μπορεί να φτάσει σε ποσοστό 5%, μειώνοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, του «Ποταμιού», αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο κ. Παπανδρέου άργησε να κάνει την κίνηση για το νέο κόμμα, επειδή συνεργάτες του αρνούνται να κόψουν τους δεσμούς τους με το ΠΑΣΟΚ.

«Οι εκλογές θα είναι μια δοκιμασία για τον Παπανδρέου, αν θα καταφέρει να πείσει τους αναποφάσιστους. Θα είναι δύσκολο για ένα νέο κόμμα να κερδίσει έδαφος, αλλά βοηθά το γεγονός ότι είναι έμπειρος με τα social media» δηλώνει αναλυτής.