Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος στα γραφεία, στη λεωφόρο Συγγρού.

«Σήμερα μας είπαν ότι θα προχωρήσουν σε εσωτερικό δανεισμό και θα διαλύσουν, δηλαδή, τη βαση του τραπεζικού συστήματος. Μόνοι τους τα λένε και τρομάζουν τον κοσμο. Εμείς θα τα λέμε αυτά για να τα ξέρει ο ελληνικός λαός. Αλήθεια και ευθύνη εμεις, κρυφή ατζέντα αυτοί» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Τόλιου.

Ο πρωθυπουργός έριξε κι άλλες βολές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις συμμαχίες του. «Με τους συμμάχους τους έσυραν τη χώρα σε εκλογές και μετά τους άδειασαν. Ούτε μαζί με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν, ούτε προεκλογικούς συμμάχους δεν μπόρεσαν να έχουν, εδώ δεν τα βρίσκουν με τις συνιστώσες τους».

Ο κ. Σαμαράς, παράλληλα, αρνήθηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ λέγοντας:

«Ζητούν διάλογο. Πήραν τις απαντήσεις τους σε όλα στη Βουλή. Με υβριστές που 2,5 χρονια δεν σταμάτησαν να με λένε πουλημένο και προδότη, τι διάλογο να κάνω. Με ποιους, με αυτούς που επικρότησαν το Χαϊκάλη; Με αυτούς που μίλαγαν για κουμπαράδες στη Βουλή και όταν πήγαν στον εισαγγελέα δεν είπαν τίποτα και γελοιοποιήθηκαν. Ζητούσαν να τον καλέσω να πούμε τι; Να μιλήσουμε για εκλογές; Με εκείνους που δεν μπορούν να συνεννοηθούν καν μεταξύ τους; Ας μάθουν να σέβονται τους ψηφοφόρους τους, τον ελληνικο λαό και τους αντιπάλους τους. Δεν σέβονται τη Δημοκρατία. Μόνη τους πολιτικη έκφραση ειναι η αθλιότητα, εγώ δεν θα την νομιμοποίησω».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα για την οικονομία της χώρας: «Τελειώνει η εποχή του μνημονίου χωρίς αναγκαστικό δανεισμό, τελειώνει και ο ασφυκτικός έλεγχος της τρόικας. Από Γενάρη αρχίζουν μικρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μικρές, αλλα αρχίζουν. Και σύντομα θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης για τη μειωση της φορολογίας» σημείωσε.

«Βήμα-βήμα προχωράμε σε περισσότερη ανάπτυξη και φορολογικές μειώσεις και απέναντί μας έχουμε τον λαϊκισμό. Ο κόσμος το ξέρει, το βλέπει, το καταλαβαίνει. Για αυτο το κλίμα αλλάζει και είμαι αισιόδοξος, θα νικήσουμε και αυτή η νίκη θα ειναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλαδα» ανέφερε ακόμα ο κ. Σαμαράς και κατέληξε:

«Θέλω να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Σημαία μας η αλήθεια, όπλο μας η ευθύνη, προοπτική μας η ανάπτυξη. Βάζουμε στην άκρη το θράσος και το ψέμα. Με τη βοήθεια του Θεού και εμείς δεν ντρεπόμαστε να το πούμε, με τη βοήθεια του Θεού, θα νικήσουμε».