Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ των εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA.

Όπως τόνισε η Μαρία Σπυράκη, χρήματα για να αποπληρωθούν τα χρέη της χώρας δεν υπάρχουν παρά μόνο αυτά της δόσης. Όπως τόνισε, ότι η ΝΔ θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να προχωρήσει η χώρα στην πιστοληπτική γραμμή που θα είναι «η ομπρέλα για να βρίσκουμε φθηνό χρήμα από τις αγορές».

Σημείωσε ότι η ΝΔ «δεν επιθυμεί να βάλει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας στο τραπέζι και προσδιόρισε την αλήθεια με την οποία θέλει να κινηθεί το κόμμα της προεκλογικά ως το κλείσιμο ενός κύκλου με συμβιβασμού με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα παρά μόνο η αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία που αποτελεί τομέα της οικονομίας που ευνοήθηκε πολύ από την πολιτική σταθερότητα».

Πρόσθεσε ότι η πολιτική αβεβαιότητα είναι εκείνη που υπονόμευσε την διαπραγμάτευση με την τρόικα και εκτίναξε τα σπρεντ ενώ επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ως εκδοχή είτε την συνέχιση του μνημονίου για πάντα είτε την χρεοκοπία της χώρας.

Από τη μεριά του, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι το κόμμα του« δεν θα βάλει χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων οι οποίες μάλιστα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως διπλά εγγυημένες».

Για τις δηλώσεις του κ. Τόλιου τόνισε ότι το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για εκδόσεις εντόκων γραμματίων και ότι δεν μπορεί να αποδοκιμάσει κάτι στο οποίο δίνει διαφορετικό περιεχόμενο η ΝΔ. Ερωτώμενος για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων επισήμανε ότι «μονομερείς ενέργειες σε σχέση με την διαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και του χρέους» δεν είναι στις προθέσεις του.

Πρόσθεσε ότι δεν αντιλαμβάνεται πως η οικονομία μετά από δυο χρόνια θυσιών είναι εύθραυστη, κάνοντας λόγο για αντίφαση της ΝΔ «που δεν έχει εξηγηθεί» ενώ υπογράμμισε ότι είναι λάθος επιλογή τα 11,5 δισ. ευρώ που έχουν ήδη υπολογιστεί για το χρέος να επιστραφούν πίσω για να τα ξαναδανειστεί η χώρα με άλλους όρους.