Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη.

Ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου θα είναι ρυθμιστής των εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά «κόψτε κάτι σ’ αυτό», ενώ σχετικά με την ήπια αντίδρασή του τόνισε ότι «κάνω τεράστια υπομονή» γιατί όπως εξήγησε νιώθει το βάρος της εθνικής ευθύνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. Κάποιοι έχουν πρόσθετο βάρος για το θεσμικό ρόλο που είχαν».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στεναχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπουμε πως φέρονται ο κ. Σημίτης, κ. Καραμανλής».

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση του κ. Παπανδρέου «που δεν λάβαμε σοβαρά υπ όψιν και δεν ανταποκριθήκαμε» και επανέλαβε ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου να υπάρξει ακεραιότητα και προοπτική για την παράταξη.

«Το ΠΑΣΟΚ δέχεται ένα πλήγμα γιατί υπάρχει απόπειρα διάσπασης θα το ξεπεράσει».

Ερωτηθείς για τη συστράτευση στελεχών του κόμματος με τον Γιώργο Παπανδρέου σχολίασε ότι «ελάχιστοι άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα είναι στρατευμένα στο ΠΑΣΟΚ. Μαζί του είναι μία μικρή κλειστή ομάδα που ήταν πάντα μαζί του» και τόνισε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του κόμματος αξιοποιεί τους πάντες.

Σε ό,τι αφορά το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε την ανάγκη να έχει σταθεροποιητικό ρόλο και «κανείς δεν θα μας εμποδίσει».

«Το ζήτημα των εκλογών δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου αλλά το μεγάλο θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αν την απάντηση τη δίνει η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το καθοριστικό γιατί δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αναγκαστικά πάμε σε συνεργασίες. Δεν υπάρχουν επαναληπτικές εκλογές» ανέφερε.