Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

«Κίνημα» είναι το όνομα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως στις 5.30 το απόγευμα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138. Ήδη ανέβασαν στο facebook τις πρώτες φωτογραφίες με το λογότυπο του κόμματος, που είναι το κόκκινο ρόδο με το χαρακτηριστικό σύνθημα «3 του Γενάρη Πάμε!»

Στο Μουσείο Μπενάκη είναι όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του κόμματος όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του newpost.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, ως δευτερεύοντες προσδιορισμοί θα είναι οι λέξεις «δημοκρατών σοσιαλιστών» και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα είναι ο πρώην υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης.

Αναπληρωτής του κ. Σαχινίδη, καθώς ο ίδιος θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα, θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι υποψήφιος στις εποερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του που ονομάζεται «Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, ενώ την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος ΠαπανδρέουΜιχάλης Καρχιμάκης, Συμεών Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης, Σωκράτης Ξυνίδης και Κώστας Τριαντάφυλλος

Μέρος του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτές και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την επικράτεια έχουν τεθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και στελεχώνουν το νέο κόμμα από κάθε περιφέρεια.